MECLİS BAŞKANI SİBER:”KIBRIS TÜRKLERİNİN VERDİĞİ MÜCADELE BÜYÜKTÜR”

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Kıbrıs Türkleri’nin, kendi ülkesinde, kendi kimliğiyle özgürce yaşama hakkının elinden alınmasına karşı verdiği mücadelenin büyük olduğunu belirtti.

Meclis Başkanı Sibel Siber 21 Aralık Milli Mücadele ve Şehitler Haftası nedeniyle yayımladığı mesajında, “Varlığını tehdit eden her türlü zorluğa karşı direnen halkımızın ve bu uğurda yaşamlarını yitiren tüm şehitlerimizin ortak arzusu Kıbrıslı Türklerin kimliğine ve varlığına saygı duyulmasıydı” ifadelerini kullandı.
Siber mesajında şunları kaydetti:

“Yakın tarihimizde yaşanan bu acıların bir daha yaşanmayacağı, karşılıklı toplumsal haklara, siyasi eşitliğe saygılı, güven içinde olacağımız, adil bir çözümle bu güzel adada barış ve huzur içinde yaşamak en büyük arzumuzdur. Onlar, hep daha iyi bir gelecek için mücadele ettiler.

 Bizler de geçmişten bugüne var olan dayanışma ruhumuzla, birlik ve beraberliğimizle daha iyi bir gelecek için daha çok çalışıp üretmeliyiz. Bu onurlu mücadelemizde yaşamlarını yitiren şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyoruz.”

SÖNMEZLİLER OCAĞI: “OLASI BİR ÇÖZÜMDE KIBRIS TÜRK HALKININ GÜVENLİĞİ SON DERECE ÖNEMLİDİR”

Sönmezliler Ocağı, 21 Aralık Mücadele ve Şehitler haftası nedeniyle yayınladığı bildiride, olası bir çözümde Kıbrıs Türk halkının güvenliğinin son derece önemli olduğunu belirtti.

Sönmezliler Ocağı Başkanı Erden Esenyel yazılı açıklamasında, “Kanlı Noel” diye anılan 21 Aralık 1963’te Kıbrıs Türk halkına yönelik saldırıların aralıklarla 1974 Barış Harekatı’na kadar sürdüğünü ve Türkiye’nin müdahalesiyle özgürlüğe kavuşulduğunu ifade etti.

Esenyel, uzlaşmaya varılabilecek bir çözümde Türkiye'nin etkin ve fiili garantisinin Kıbrıslı Türklerin kırmızı çizgisi olduğunu vurgulayarak, geçmişte yaşanan acıların, göçlerin tekrarlanmaması için bulunacak çözümün sağlam temeller üzerine oturtulması gerektiğini kaydetti.

Sönmezliler Ocağı Başkanı Esenyel, varoluş mücadelesinde şehit düşenleri rahmetle anarken, gazilere sağlıklı ömür diledi.

ÖZGÜRGÜN: ”GELECEK NESİLLERE GEÇMİŞİ YAŞATACAK HİÇBİR GİRİŞİME GEÇİT VERMEYECEĞİZ” 

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, gelecek nesillere geçmişi yaşatacak hiçbir girişime izin vermeyeceklerini vurguladı.

UBP Genel Başkanı Özgürgün, 21-25 Aralık Milli Mücadele ve Şehitler Haftası nedeniyle mesaj yayımladı.

Özgürgün mesajında, “Ulusal Birlik Partisi olarak, yaşanan tarihi acıların bir kez daha tekrarlanmaması, özgürlüğümüzün baki kalması en büyük temennimizdir. Kıbrıs Türkü’nü ‘devlet’ olgusuna ulaştıran bu şanlı mücadeleyi, egemen ve bağımsız olarak üzerinde yaşadığımız topraklarda idrak ederken, gelecek nesillerimize geçmişi yaşatacak hiçbir girişime geçit vermeyeceğimizi bu vesile ile bir kez daha yineleriz” ifadelerini kullandı.

Özgürgün, Ulusal Birlik Partisi olarak, “21-25 Aralık Milli Mücadele ve Şehitler Haftası” münasebetiyle, 52 yıl önce yapılan  katliamlar sonucunda can veren aziz şehitleri rahmetle, gazileri minnet ve şükranla anarak  manevi huzurlarında saygıyla eğildiklerini bildirdi.

Özgürgün, 21-25 Aralık “Milli Mücadele ve Şehitler Haftası”nda Kıbrıs Türk halkı olarak, kutsal dava uğruna canlarını feda eden, büyük Türk ulusunun şanlı tarihinde müstesna yerini alan tüm şehitleri bir kez daha saygıyla andıklarını ifade etti.

21 Aralık tarihinin, Rum-Yunan ikilisinin adayı Yunanistan’a bağlama hedefiyle, silah zoru ve zorbalıkla, Kıbrıs Türk halkına ve meşru anayasal düzene karşı giriştiği saldırının üzüntü ve ibretle idrak edildiği tarih olduğunu vurgulayan Özgürgün,  Kıbrıs Türk halkının 52 yıl önce başlayan Rum saldırılarına  kahramanca direndiğini,  en kötü şartlarda dahi  egemenlik, eşitlik ve özgürlük haklarından vazgeçmediğini kaydetti.

“Kanlı Noel olarak tarihe geçen 21 Aralık 1963 saldırıları ve sonrası, sayısız masum Kıbrıs Türkünün katledildiği, binlercesinin göçe zorlandığı, birçok Türk Köyünün yakılıp yıkıldığı ve 11 yıl süre ile Kıbrıs Türk Halkının insanlık dışı yaşama mahkûm edildiği yadsınamaz bir gerçektir” diyen Özgürgün, gelecek nesillerin Kıbrıs Türk halkına  yıllarca reva görülen insanlık dışı uygulamaları yok sayan zihniyetlere rağmen  aziz şehitleri ve onların kutsal mücadelelerini  minnet ve şükranla hatırlayacağını kaydetti.

GÜVENLİK KUVVETLERİ EMEKLİ SUBAYLAR DERNEĞİ

Güvenlik Kuvvetleri Emekli Subaylar Derneği Yönetim Kurulu, 21 Aralık Şehitler Haftası nedeniyle yayımladığı mesajda, “Kıbrıs’ımızın yakın tarihinde yaşadığımız ve 21 Aralık Kanlı Noel Haftası olarak hatırlanan trajedinin 52’nci yıl dönümündeyiz” ifadelerine yer verildi.

Mesaj şöyle devam etti:

“Aynı topraklarda yaşayan iki farklı toplumda olsa, aklı selim insanların huzur ve barış içerisinde yaşamayı tercih etmesi beklenirken, kan ve göz yaşının tercih edilmesi, maalesef bu gün bile unutamadığımız o acıların yaşanmasına neden olmuştur. Antlaşma ile oluşturulan ‘Kıbrıs Cumhuriyeti’ni Enosis’e sıçrama tahtası olarak gören Rum tarafı, ilk etapta gayri yasal anayasa değişiklik taleplerini ortaya atmış ve hemen arkasından ‘Akritas planını yürürlüğe koymuştu. Bunun sonucunda 364 Kıbrıs Türkü hayatını kaybetmiş, 8 bin 667 Kıbrıs Türk’ü yaşadığı 103 köyü terk ederek uzun yıllar zor koşullarda yaşamak zorunda bırakılmıştı. Ortak cumhuriyet kurulmasına rağmen, Rum tarafının tek taraflı kararlarla o günlerde insanlarımıza o büyük acıları yaşatması, günümüzde oluşamayan karşılıklı güvenin bir nedeni sayılmaktadır.

Bizler, gelecek nesillere bir barış, huzur adası bırakmak istiyorsak geçmişte yaşanan bu ve benzeri her olayı çok iyi bilmeli ve bunlardan olumlu dersler almalıyız. Toplumumuza yaşatılan o faşist ve her türlü şövenist saldırılarla benzeri toplumsal trajedilerin adamızda ve tüm dünyada artık son bulmasını diler, 21 Aralık haftasında canı pahasına toplumsal direniş savaşı veren tüm komutanlarımızı, silah arkadaşlarımızı ve kahraman halkımızı onurlu mücadeleleri adına kutlar, şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anarız.”

ATATÜRKÇÜ YAŞAM DERNEĞİ: “ŞEHİTLERİ BİR DEĞİL, HER GÜN ANMALIYIZ”

Atatürkçü Yaşam Derneği Başkanı Ahmet İşcan ise mesajında, “21 Aralık 1963 tarihinde Kıbrıslı Rumlar’ın adayı Helenleştirmek ve Türk varlığını temizlemek için kurdukları EOKA örgütü vasıtası ile ırkçı ve faşist emellerine ulaşmak hedefiyle harekete geçtikleri ve dünya tarihine kara bir leke olarak yazılan kalkışmanın 52. yıldönümündeyiz” ifadelerine yer verdi.

İşcan şöyle devam etti:

“1960 yılında kurulan ve Kıbrıslı Türkler’in kurucu ortağı olduğu Kıbrıs Cumhuriyeti’nden silah zoruyla dışlanan Kıbrıs Türkleri’nin adadan da silinmesi için saldırarak veya göçe zorlayarak hedefine ulaşmaya çalışan Rumlar, 1963 yılı 21 Aralık’ta tarihe Kanlı Noel olarak da geçen taarruzu gerçekleştirmişlerdir.

Aziz şehitlerimizin Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinde canlarını feda ederek gösterdikleri özveri ve azim, bugünlere ulaşmamızın başlıca dayanağı olmuştur. Onların vatan ve millet sevgisi, kırılmaz cesaretleri ve yılmaz kararlılıkları olmasaydı bugünlere gelinemeyeceğinin bilinci içerisindeyiz.

KKTC Atatürkçü Yaşam Derneği olarak şehitlerimizi yalnızca 21–25 Aralık Milli Mücadele ve Şehitler haftasında değil, yılın her günü ve saatinde unutulmadıkları için egemenliğe, bağımsızlığa ve bugünkü aydınlık günlere kavuşulduğunun bilinci içerisindeyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle başta 21 Aralık 1963 yılında şehit düşenlere Allah’tan rahmet diliyoruz. Ruhları şad olsun.” 

AK HATAYLILAR KARDEŞLİK DAYANIŞMA VE KÜLTÜR DERNEĞİ: “KKTC HALKININ MİLLİ MÜCADELE VE ŞEHİTLER HAFTASI KUTLU OLSUN”

Ak Hataylılar Kardeşlik Dayanışma Ve Kültür Derneği Başkanı Mehmet İpek ise şehit ve gazilerle gurur duyduklarını ifade etti.

İpek mesajında şunları kaydetti:

“Kıbrıs Türk Halkının uzun ve zorlu mücadelelerden sonra özgürlüklerine vatanına ve bayrağına kavuştuğu bu varoluş mücadelesinde Kıbrıs Türkünün yıllar boyu maruz kaldıkları acı ızdırap gözyaşına rağmen umut ve azmini hiçbir zaman kaybetmediğini başını dik tutarak anavatan Türkiye’nin yılmaz desteğinde mücadelesini inançla sürdürdüğünü soykırımla ortadan kaldırıp adayı Yunanistan’a bağlamak için Akritas planını uygulamaya başlayan Rumlar hiç beklemedikleri bir direnişle karşılaşarak bu hedeflerini başarıya ulaştıramamışlardır.

Şehitlere Allahtan rahmet gazilere sağlık dileğinde bulunulan mesajda “Kuzey Kıbrıs Türk cumhuriyeti topraklarında anavatan ile el ele göklerden bayraklarımız inmeyecek huzur içinde yaşamak dileğiyle tüm KKTC halkının milli mücadele ve şehitler haftası kutlu olsun” denildi.

KKTC KARADENİZ KÜLTÜR DERNEĞİ

KKTC Karadeniz Kültür Derneği Başkanı Baki Aygün ise mesajında şunları kaydetti:

“Kıbrıs Türkü’nün, Kıbrıs’ta onurlu bir yaşam sürme mücadelesinde, önemli bir dönüm noktasını oluşturan, Kıbrıslı Türkleri Ada’dan yok etmek isteyen Rumların saldırısı ile başlayan ve 1974 Barış Harekâtı ile son bulan, tarihimizde, Kanlı Noel olarak anılan 21 Aralık 1963’ün üzerinden 52 yıl geçmiştir.

Adayı Yunanistan’a bağlamak amacıyla ada genelinde başlatılan Rum saldırılarına, Türk Mukavemet Teşkilatı çatısı altında dur diyerek, adadaki Türk varlığını korunmuş, bu uğurda birçok can feda edilmiştir. Bugün özgürce ve bağımsız yaşadığımız Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde huzur içinde yaşıyor olmamızın mimarı, hiç şüphe yok ki bu vatan uğruna can veren şehitlerimizdir. Bu uğurda canlarını veren şehit ve gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyoruz. Ruhları şad olsun.

DP UG GENEL SEKRETERİ TAÇOY: “KIBRIS TÜRK HALKI BU TOPRAKLARIN MİSAFİRİ DEĞİLDİR”

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP UG) Genel Sekreteri Hasan Taçoy, “Kıbrıs Türk Halkı bu toprakların misafiri, azınlığı değildir” dedi.

Taçoy, 21-25 Aralık Milli Mücadele ve Şehitler Haftası nedeniyle yayımladığı mesajda, Kıbrıs Türkü’nün, milli ve dini kimliğine sahip çıkan, özgür, egemen devlet sahibi bir halk olduğunu vurgulayarak, “Halkımız bugünlere gelişin bedelini Rumların yayılmacı, ırkçı, saldırgan tutumlarına, uygulamalarına direnerek, şehitler vererek ödemiştir” ifadelerini kullandı.

Taçoy, 21 Aralık 1963’te Kanlı Noel saldırıları ile başlayan ve 20 Temmuz 1974 Mutlu  Barış Harekatı sonuçlanıncaya kadar devam ettirilen Rum saldırılarının amacının  adanın Helenleştirilmesi olduğunu kaydetti.

Tarihi gerçekleri unutarak  adanın mutlak hakiminin kendileri olması gerektiği iddiasında olan Rumların adanın dört bir yanında “Türk’üm” diyen herkesi hedef alarak 103 köy ve yerleşim birimini yaktığını ve göç etmek zorunda bıraktığını belirten Taçoy, Kıbrıs  Türkü’nün asimile olmayı kabul etmeyerek direnmeyi seçtiğini, varoluş ve özgürlük için ölümü göze aldığını kaydetti.

Taçoy, “Sadece ve sadece Anavatan Türkiye’nin ilgi ve desteği ile destansı bir mücadele veren Kıbrıs Türk halkı ortaya koyduğu bu anlayışla ne kadar gurur duysa hakkıdır” dedi.

Taçoy, geleceğin aydınlık olması, Kıbrıs Türkü’nün  adada başı dik, özgür olarak yaşaması güvence altında tutulmak isteniyorsa  tarihini iyi bilen, özgürlüğün, egemenliğin değerini anlayan nesiller yetiştirmek gerektiğini ifade etti.

“Aradan 52 yıl geçmesine rağmen henüz Rum komşularımızın bizim kendileri kadar egemen, kendileri kadar bu Ada’da hak sahibi olduğumuzu içlerine sindirdiklerini söylemek mümkün değildir” diyen Taçoy,  bu nedenle görüşme masasında sonuca ulaşılamadığını, Rum tarafının egemenlini tüm Kıbrıs’a yaymasına engel olacak düzenlemeleri reddettiğini belirtti.

Taçoy, bu nedenle  çok dikkatli olarak  gereksiz tavizkar politikalardan uzak durarak halkın hak ve çıkarlarını korumak gerektiğini ifade etti.

Taçoy,  tüm şehitleri rahmet, gazileri minnet ve şükranla anarak Kıbrıs Türk halkının karanlık günleri tekrar yaşamaması dileğinde  bulundu

TURİZM BAKANI SUCUOĞLU: “ŞEHİTLERİMİZ İLELEBET GÖNÜLLERDE YAŞAYACAK” 

Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, vatan topraklarını korumak ve savunmak için en güç şartlarda dahi canlarını ortaya koyan şehitlerin, ilelebet gönüllerde yaşayacağını vurguladı.

Sucuoğlu, 21 Aralık Mücadele ve Şehitler Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajda, şehitlerden emanet aldıkları yurt topraklarının sonsuza dek korunacağına ve ülkenin yeni bir bilinçle daha da yüceltileceğine inanç belirtti.

Kıbrıs’ın zenginlikleri, hangi kökenden gelirse gelsin bütün Kıbrıslı halkların ortak değerleri ve bunlar üzerinde herkesin eşit derecede hak sahibi olduğunu vurgulayan Sucuoğlu, bu konuda yapılacak işbirliğinin başta Kıbrıs sorunu olmak üzere birçok bölgesel sorunun çözümüne katkı sağlayacağı inancında olduğunu dile getirdi.

Sucuoğlu, gelecek nesillere daha güzel bir gelecek bırakmak adına en öncelikli görevlerinin; yaşanabilir bir Kıbrıs yaratmak olduğunu kaydetti, şehitleri, gazileri andı.

DENKTAŞ: “KIBRIS TÜRK HALKI GEÇMİŞTE YAŞANANLARI UNUTMAMIŞ VE UNUTMAYACAKTIR”

Demokrat Parti Ulusal Güçler, tarihe “Kanlı Noel” diye geçen dönemden başlayarak, Kıbrıslı Rumların silahlı saldırılarıyla şehadet mertebesine ulaşanları, her zaman olduğu gibi bu yıl da saygı, minnet ve rahmetle andığını belirtti.

DP UG Genel Başkanı Serdar Denktaş, “21-25 Aralık Milli Mücadele ve Şehitler Haftası” dolayısıyla yayımladığı mesajda, 1974 Mutlu Barış Harekatı ile son bulan ve tarihçilerin “Karanlık Yıllar” olarak nitelendirdiği 11 yıl boyunca Kıbrıslı Türklerin, her türlü yokluğa, katliamlara ve kanlı baskınlara rağmen,  Kıbrıslı Rumların ve Yunanistan’ın ENOSİS hayallerinin gerçekleşmesine direndiğini, kanı ve canı pahasına onurlu bir mücadele verdiğini anlattı. Serdar Denktaş, şöyle dedi:

“Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni kurarak vatan bildiği topraklara ve egemenliğine sahip çıkan Kıbrıs Türk halkı, verdiği mücadelenin toplumsal dayanışma ve Anavatan Türkiye sayesinde zafere ulaştığının bilinci içerisinde, geçmişte yaşananları unutmamış ve unutmayacaktır.

Geçmişte yaşanan acı olayların gerçek sebebinin ENOSİS hayallerine Kıbrıslı Türkleri yok ederek ulaşabilecekleri yanılgısına düşenlerin hesap hatası olduğunun bilinci içerisinde, aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde özgür bir hayatımız olduğunu hatırlayarak, şehitlerimizi ve gazilerimizi onları hak ettikleri şekilde anmak vefa sahibi bütün Kıbrıslı Türklerin vicdani görevidir.

Demokrat Parti Ulusal Güçler, Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesine katılanları, Toplumsal Mücadele Önderimiz Dr. Fazıl Küçük ve Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ı, ahirete göç eden dava arkadaşlarını ve şehitlerimizi rahmetle anar, onların mücadelesini aydınlık geleceğimizin ışıkları olarak kabul eder.”

MÜCAHİT KOMUTANLARI DERNEĞİ’NDEN MESAJ

Mücahit Komutanları Derneği, 21-25 Aralık Milli Mücadele ve Şehitler Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Dernek Başkanı Gözkamaş Ergüneş, mesajında, “Kıbrıs Türk halkı olarak, varolmak için direndik, mücadele ettik, evimizden yerimizden zorla atıldık, şehitler verdik, katliam ve ambargolara karşı mücadele ettik” dedi.

Bugün, kanla suladıkları topraklarda, şanlı bayrağın gölgesinde  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde başları dik, güven, barış ve huzur içinde yaşadıklarını dile getiren Ergüneş, şöyle devam etti:

“Adamız bir ateş çemberinden geçmekte olup Anavatanımızın etkin ve fiili garantisi olmayan bir antlaşmaya karşıyız. Türk halkı acı ve gözyaşı dolu o karanlık günleri tekrar yaşamak istemiyor. Görüşmelerde haklarımıza zarar gelmeyecek ve geçmişi unutmadan özgür yaşayacağımız, geleceğimizi sağlam temeller üzerine kuracağımız antlaşmalar istiyoruz.

Varoluş mücadelesinde vatanı uğruna şehit düşenleri rahmetle anıyor kutsal hatıraları önünde minnet ve şükranla eğiliyoruz. Ruhunuz şad olsun.”

ALANLI: ‘’ŞEHİTLERİMİZİ UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ’’

Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı, Mücadele ve Şehitler Haftası dolayısı mesaj yayımladı ve “şehitlerimizi unutmadık, unutturmayacağız’’ dedi.

Alanlı, mesajında, Rum-Yunan ikilisinin, 52 yıl önce Kıbrıs Türk halkına ve meşru Anayasal düzene karşı giriştiği saldırıların yıldönümünü üzüntü ve ibretle hatırladıklarını kaydetti.

Rumların 21 Aralık 1963’te Kıbrıs Türklerine karşı ada çapında saldırıya geçerek, Kıbrıs Türklerini 24 saat içinde yok etmeyi amaçlayan Akritas Planı’nı yürürlüğe koyduğunu anımsatan Alanlı, şöyle dedi:

“Kanlı Noel olarak tarihe geçen 21 Aralık 1963’te yüzlerce Kıbrıs Türkü katledilmiş, on binlerce insanımız göçe zorlanmış, 103 köy yakılıp yıkılmış ve 11 yıl süreyle halkımız insanlık dışı yaşama mahkûm edilmiştir.

İşte böyle bir ortamda varoluş mücadelesini başlatıp, Kahraman Kıbrıs Türk halkının kutsal davası uğruna canlarını korkusuzca feda ederek, Kıbrıs Türkünün özgürlük ve aydınlık günlere gelmesine vesile olan aziz şehitlerimizin manevi huzurunda saygıyla eğiliyoruz. Canları pahasına yaptıkları bu fedakarlık daima şükranla anılacaktır.Ruhları şad olsun.”

EMEKLİ MÜCAHİTLER DERNEĞİ’NDEN MESAJ

Emekli Mücahitler Derneği, Milli Mücadele ve Şehitler Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Dernek Yönetim Kurulu’nun mesajında, “Aynı topraklarda yaşayan iki farklı toplumda olsa, aklı selim insanların huzur ve barış içerisinde yaşamayı tercih etmesi beklenirken, kan ve göz yaşının tercih edilmesi, maalesef bu gün bile unutamadığımız o acıların yaşanmasına neden olmuştur” denildi.

Antlaşma ile oluşturulan ‘Kıbrıs Cumhuriyeti’ni Enosise sıçrama tahtası olarak gören Rum tarafının, anayasa değişiklik taleplerini ortaya atıp Akritas planını yürürlüğe koyduğu kaydedilen Emekli Mücahitler Derneği mesajında, şöyle denildi:

“364 Kıbrıs Türk’ü hayatını kaybetmiş, 8.667 Kıbrıs Türk’ü yaşadığı 103 köyü terk ederek uzun yıllar zor koşullarda yaşamak zorunda bırakılmıştı.

Ortak cumhuriyet kurulmasına rağmen, Rum tarafının tek taraflı kararlarla o günlerde insanlarımıza o büyük acıları yaşatması, günümüzde oluşamayan karşılıklı güvenin bir nedeni sayılmaktadır.

Bizler, gelecek nesillere bir barış, huzur adası bırakmak istiyorsak geçmişte yaşanan bu ve benzeri her olayı çok iyi bilmeli ve bunlardan olumlu dersler almalıyız. Toplumumuza yaşatılan o faşist ve her türlü şovenist saldırılarla benzeri toplumsal trajedilerin Adamızda ve tüm dünyada artık son bulmasını diler, 21 Aralık haftasında canı pahasına toplumsal direniş savaşı veren tüm komutanlarımızı, silah arkadaşlarımızı ve kahraman halkımızı onurlu mücadeleleri adına kutlar, şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anarız.”