Devrim Demir

Girne’de önceki gece çıkan bıçaklı kavganın ardından tutuklanan Ahmet Manzele ve kavgaya karışan Hasan Osama Elsennussi, Kürşat Batur Öcal ve Hüseyin Yüksel, dün yeniden Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Elsennussi, Öcal ve Yüksel aleyhinde başlatılan soruşturma tamamlanırken, Menzele’nin tutukluluk süresi uzatıldı.

Lefkoşa Doktor Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırılan ve ameliyat sonrası cerrahi servisi yoğun bakımına alınan Burak Muhammed Öcal’ın hayati tehlikesinin geçtiği öğrenilirken, yoğun bakım servisinde tedavisinin devam ettiği öğrenildi.

Girne Kaza Mahkemesi Yargıcı Mesut Mesutoğlu, kavgaya karışan Hasan Osama Elsennussi, Kürşat Batur Öcal ve Hüseyin Yüksel’in aleyhlerine getirilen  “Kavga ve rahatsızlık” suçlarından davaları görüşülünceye kadar yurt dışına çıkışlarını yasakladı.

Mesutoğlu, ayrıca zanlıların 3’er bin TL nakdi, 50’şer bin TL KKTC vatandaşı 1’er kefilin imzası ile serbest bırakılmalarına emir verdi.

Menzele 7 gün daha poliste

Girne Adli Şube Amirliği’nde görevli polis memuru Kader Çamlıbelli verdiği ifadede,  Ahmet Menzele’nin “Adam öldürmeye teşebbüs”, “Ağır yaralama”, “Kanunsuz Bıçak Taşımak”, “Kavga ve Rahatsızlık” suçlarından tutuklandığını anlattı.

Zanlının, Hasan Osama Elsennussi ile bir taraf olduklarını anlatan Çamlıbelli, Burak Muhammed Öcal, Kürşat Batur Öcal ve Hüseyin Yüksel ile birbirlerine vurmak suretiyle kavga ettiklerini anımsattı.

Çamlıbelli, zanlının tasarrufunda bulundurduğu ağız uzunluğu 9 santim, toplam uzunluğu 20 santim olan bıçağı Burak Muhammed Öcal’ın göğüs kısmına, karın boşluğuna ve omuz kısmına sokmak suretiyle adı edileni ağır bir şekilde yaraladığını belirtti.

Zanlı Manzele’nin olayın ardından yakalandığını belirten Çamlıbelli, zanlının gönüllü ifadesinde, söz konusu suçları işlediğini kabul ettiğini dile getirdi.

Polis, olaya şahit olan 15 kişiden daha ifade alınacağını ve soruşturmanın devam ettiğini söyleyerek zanlı aleyhinde 7 gün tutukluluk talep etti.