Devrim DEMİR

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi 11 Aralık 2015 tarihinde tasarrufunda 6 adet Extacy ve 6 gram 998 miligram Hint keneviri ile yakalanan sanık Burçak Hanlı aleyhindeki kararı açıkladı. Mahkeme, 2015 yılında “Uyuşturucu ithali ve tasarrufu” suçlarından yargılanan sanık Burçak Hanlı’yı 6 ay hapse mahkum edildiğini açıkladı.
Başkan Ömer Güran, Yargıç Rauf Kürşat ve Yargıç Vedia Berkut Barkından oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin baktığı davada, heyet adına kararı Yargıç Rauf Kürşat okudu. 

Suçüstü yakalanmıştı

Kararı okuyan Yargıç Rauf Kürşat, Hanlı’nın 11 Aralık 2015 tarihinde meydana gelen “Uyuşturucu madde ithali ve tasarrufu” suçlarından yargılandığını anımsatarak, Aralık 2015 tarihinde Adana’dan 150 TL karşılığı aldığı 6 adet uyuşturucu hapı ve 6 gram 998 miligram Hint keneviri uyuşturucu maddeyi KKTC’ye ithal ettiğini söyledi.
Yargıç Rauf Kürşat, Burçak Hanlı’nın Aralık 2015’te Ercan Havalimanı’ndan ülkeye giriş yapmak isterken, Narkotik detektör köpeği Liz tarafından üzerinde yapılan aramada hapların yanı sıra 6 gram 998 miligram Hint keneviri türü uyuşturucu madde ele geçirildiğini kaydetti.

Kürşat: Ercan’dan girişlerde uyuşturucu artışı dikkat çekici

Yargıç Rauf Kürşat, uyuşturucu kullanımı ve yaygınlığının giderek artış gösterdiğini, özellikle Türkiye’den ülkeye gerek turist gerekse işçi statüsünde gelenlerde detektör köpekler tarafından uyuşturucu bulunduğuna dikkati çekti. 

Yargıç: Hapislik cezası dışında bir ceza mümkün değil

Sanık aleyhinde getirilen davalardan suçlu bulunarak mahkum edildiğini açıklayan Rauf Kürşat, sanığın hapislik cezası dışında bir ceza verilmesinin mümkün olmadığını belirtti.

“Uyuşturucu suçu toplumu endişeye sürüklüyor”

Yargıç Rauf Kürşat, sanığa ceza takdir ederken suçun işleniş şekli, sanığın kişisel durumunun dikkate alındığını, sanığın işlemiş olduğu “Uyuşturucu ithal ve tasarruf” suçlarının oldukça ciddi ve toplumu endişeye sürükleyen suçlar olduğunu kaydetti. Yargıç, bu tür suçların yaygınlaşarak, gün geçtikçe artmakta olup kamu vicdanını rahatsız edici boyuta geldiğini vurguladı. 

“En adil olan hürriyetini bağlayıcı ceza”

Yargıç Rauf Kürşat tarafından okunan kararda sanığın yeniden topluma kazandırılması için en adil ve en uygun olanının hürriyetini bağlayıcı ceza olduğunu söyledi. Kürşat, mahkeme heyeti sanık Burçak Hanlı’yı 6 ay hapis cezasına mahkum ettiğini duyurdu.