Gazimağusa Belediyesi ve Mağusa Kültür Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği 23. Gazimağusa Çocuk Festivali ilkokulların dans gruplarının renkli gösteriler yaptığı “15. Dans Buluşması” etkinliği ile sona erdi.

Kuzey Kıbrıs’ın en büyük çocuk festivali olan Gazimağusa Çocuk Festivali, KKTC’nin farklı bölgelerinden 17 ilkokulu ağırladı. Etkinlik kapsamında, Ziyamet İlkokulu, Vadili İlkokulu, Karşıyaka İlkokulu, R.R. Denktaş Güvercinlik İlkokulu, Geçitkale İlkokulu, Karakol İlkokulu, Şht. İlker Karter İlkokulu, Şht. Zeki Salih İlkokulu, Şht. Menteş Zorba İlkokulu, Ted Kuzey Kıbrıs Koleji, Şht. Osman Ahmet İlkokulu, Beyarmudu İlkokulu, Pile Türk İlkokulu, Yenierenköy İlkokulu, Akova-Yıldırım İlkokulu, Türkmenköy İlkokulu ve okulların yanında Mağusa Kültür Derneği’nin Gençlik Kulübü Modern Grubu, Küçükler Hint Dans Grubu, Küçükler Modern Dans Grubu, Gençlik Kulübü Hint Dans Grubu ve Gazimağusa Kız İzci Örgütü gösteri yaptı. Gazimağusa Çocuk Festivali’nin “ Dans Buluşması” etkinliğine katılan yurdun dört bir yanından ilkokul öğrencileri kalabalık izleyici topluluğu önünde gösterilerini büyük bir başarıyla sergiledi. Etkinliğin sunuculuğunu Mağusa Kültür Derneği’nden Asya Küçüksu yaptı.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter yaptığı konuşmada, coşkuyla devam eden uzun bir festival döneminde çocuklara fırsat veriliğinde yeteneklerini ortaya çıkarabildiklerini gördüklerini ifade ederek, bu tür sosyal imkanların sunulması ve çocukların toplumsal olarak iyi yetişmelerini sağlamak amacında olduklarını, nu görev anlayışıyla yola devam ettiklerini ifade etti. Arter, emeği geçen velilere, usanmadan bıkmadan çalışan MKD’nin eğitmenlerine ve öğretmenlere teşekkür etti.

Mağusa Kültür Derneği Başkanı Esen Beyköylü de konuşmasında, çocukların mutlu olması ve özgüven kazanmaları için yorulmadan çalıştıklarını ifade ederek, velilere, okul yöneticilerine, dans gruplarının eğitmenlerine ve festivalin maddi destekçisi Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter ve çalışanlara teşekkür etti.

dsc_0080.jpg

dsc_0093-001.jpg

dsc_0112.jpg

dsc_0131-001.jpg

dsc_0135.jpg

dsc_0159-001.jpg