Bu yıl 31 Mart-1 Haziran tarihleri arasında birbirinden renkli etkinlikleriyle binlerce çocuğa eğlenceli saatler yaşatan Gazimağusa Çocuk Festivali’nde heyecan ve coşku doruğa çıktı. Kıbrıs’ın en büyük çocuk festivali olma özelliğini bu yıl da sürdüren festivalin finalinde meydanı dolduran çocuklar Dünya Çocuk Günü kutlamasını coşkulu bir şekilde yaptı.

Saat 18:00’da Namık Kemal Lisesi önünden hareket eden festival korteji ile başlayan Dünya Çocuk Günü kutlamalarında, çok sayıda çocuk rengarenk kıyafetleriyle karnaval yürüyüşüne katıldı. Çeşitli etkinliklerin düzenlediği ve standların kurulduğu Namık Kemal Meydanı’nda, çeşitli dans grupları gösteriler yaptı. Sihirbazlar, uçan balonlar, lastik kız, hulahoplar ve dans gruplarının gösterileri çocuklara eğlenceli saatler geçirdi.
Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter yaptığı konuşmada, meydandaki coşkuyu gördükten sonra belediye ile derneğin düzenlediği festivalin ne kadar doğru ve başarılı olduğunu bir kez daha gördüklerini ifade ederek, “bu coşkuyu bu heyecanı unutmayacağınızdan eminim” diye konuştu. Organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen Mağusa Kültür Derneği eğitmenlerine, belediye çalışanlarına ve velilere teşekkür ederek, önümüzdeki festivali daha da geliştirerek çocukları yarının büyükleri olarak gerektiği gibi yetişmesini sağlayacaklarını ifade etti. Arter, meydanı dolduran çocukların ve tüm çocukların 1 Haziran Dünya Çocuk Günü’nü kutladı. 

Mağusa Kültür Derneği Başkanı Esen Beyköylü, çocuklara “biz sizleri çok seviyoruz” diyerek, özveri ile canla başla çalıştıklarını ve çocukları mutlu etmek için uğraştıklarını söyledi. 1 aydır devam eden festivalin finansörü olan Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’e ve çalışanlarına, sponsorlara, okullardaki öğretmenlere ve çocukların etkinliklere katılmasına imkan sağladığı için ailelere teşekkür etti.
23. Gazimağusa Çocuk Festivali, 3 Haziran’da (yarın) saat 11:00’da Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Merkezi’nde Dans Buluşması’yla sona erecek.

dscn1666.jpg

dscn1672.jpg

dscn1674.jpg

dscn1677.jpg

dscn1678.jpg

dscn1680.jpg

dscn1690.jpg

dscn1714.jpg

dscn1692.jpg

dscn1727.jpg