Elazığ'da daha önce 2, 3 ve 5 metre 73 santimetrelik lahmacun yapılan işletmede Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için deneme aşamasında 23 metrelik lahmacun yapıldı. 15 kilo iç malzeme ile 15 kilo hamurun kullanıldığı lahmacun için lahmacun ustası Engin Altunbaş ile 17 kişilik ekip çalıştı. Yaklaşık 2,5 saat süren çalışmanın ardından 17 kişilik ekip 23 metrelik lahmacun yapmayı başardı. Yapılan lahmacun daha sonra paketlenerek Gazi Huzurevi'nde kalan yaşlılara ikram edilmek üzere gönderildi.

Üçüncü kez deneme yaptıklarını ve denemelere devam edeceklerini kaydeden Engin Altunbaş, amaçlarının sadece Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek olmadığını, kendilerini kanıtlamayı hedeflediklerini de kaydetti. Türkiye'nin sadece İstanbul ve Ankara’yla anılmaması gerektiğine değinen Altunbaş, "Biz Elazığ’ın Türkiye’nin çok iyi bir yerinde olduğunu, iyi insanların duasıyla, insanıyla Türkiye’ye iyi hitap ettiğini düşünüyoruz. Biz de bir nebzede ülkemiz adına biraz kendimizi, şehrimizi iyi temsil ettiysek bu bizi mutlu edecektir" dedi.

17 KİŞİLİK EKİPLE 23 METRELİK LAHMACUN YAPILDI

23 metrelik lahmacunu 17 kişilik ekiple yaktıklarını dile getiren Altunbaş, "Ortalama kullandığımız ürün 15 kilogram kıyma ve 15 kilo gram hamurdur. Hamuru yapmak ortalama 2,5 saat sürüyor. Önce kıymayı işliyoruz. Hamurun da 20 dakika dinlenme aşaması var. 20 dakikadan sonra önce hamuru yumuşatmamız gerekiyor. Bu işlemden sonra uzun bir şekilde oval hale getiriyoruz. Ardından merdane işlemi geliyor. Merdanenin ardından hamur açma makinesiyle 17 metre hamur açıyoruz. Onun da 5 metre uzama payı var. Ardından ustalarımız fırına sürmeye başlıyorlar. En yüksek sıcaklığımız 470 derecedir. Bunu hamurun pişme süresine göre aşağı ve yukarı çekebiliyoruz. 20 ve 25 dakikada pişiyor" diye konuştu.

Başarılı bir deneme yaptıklarını belirten Altunbaş, Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için 33 metrelik lahmacun yapmayı hedeflediklerini söyledi.