Gamze Pir Baykur

Mağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Cürümleri Önleme Şubesi ekipleri tarafından şüpheli olarak görülen araçta uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulundu. Araçta bulunan zanlı Ömer Ali Karakaya ile Erdoğan Karakaya isimli kardeşler tutuklanırken, soruşturma başlatan Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri ise zanlı Ömer Ali Karakaya’nın itirafı üzerine hastane çevre yolunda eski araba lastikleri içerisine gizlenmiş 230 gr uyuşturucu olduğuna inanılan madde buldu.

“Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlamasıyla ilgili olarak dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Ömer Ali Karakaya ile Erdoğan Karakaya tahkikat maksatları bakımından 1 gün süreyle poliste tutuklu kalacaklar.

Şüpheli görüldüler…

Meselenin tahkikat memuru Hüseyin Özdesoy, 31 Ağustos tarihinde Mağusa Polis Müdürlüğüne bağlı Cürümleri Önleme Şubesi tarafından Mağusa’da Akçakoca Sokakta şüpheli bir şekilde duran HU 802 plakalı aracın yanına gidilerek araçta kontrol yapılmak istendiği esnada zanlı Ömer Ali Karakaya’nın elinde tuttuğu içerisinde uyuşturucu madde olduğuna inanılan 2 adet sarma sigarayı arabadan dışarıya atarken tespit edildiğini ve zanlı Ömer Ali Karakaya ile Erdoğan Karakaya’nın tutuklandığını belirtti. Cürümleri Önleme Şübesi tarafından alınan bilgi doğrultusunda Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekiplerince olay yerine gittiklerini belirten Özdesoy, arabada yapılan aramada iki farklı yerde az miktarda uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunduğunu açıkladı.

Eski araba lastikleri içerisinde 230 gr…

Polis Memuru Hüseyin Özdesoy, zanlı Ömer Ali Karakaya ve Erdoğan Karakaya’dan yapılan sorgulamada zanlı Ömer Ali Karakaya’nın, tasarruflarında bulunan uyuşturucu olduğuna inanılan maddeyi 29 Ağustos tarihinde Lefkoşa’dan bir kişiden aldıklarını beyan ettiğini açıkladı. Yine zanlılardan yapılan sorugu esnasında zanlı Ömer Ali Karakaya’dan, yine 29 Ağustos tarihinde Rum tarafından kendisine uyuşturucu madde geldiğini ve konu uyuşturucu maddeyi hastane çevre yolunda eski araba lastiklerinin içine sakladıklarının öğrenildiğini belirten Özdesoy, konu yere gidilerek yapılan aramada eski araç lastiklerinin içinde şeffaf naylonlara sarılı 230 gr uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunduğunu açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın yeni başladığını belirten Özdesoy, zanlıların 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

1 gün tutuklu kalacaklar…

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlı Ömer Ali Karakaya ile Erdoğan Karakaya’nın tahkikat maksatları bakımından 1’er gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.