Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İşletme ve Ekonomi Fakültesi İşletme Bölümü’nün International Management Development Association (IMDA) işbirliği ile düzenlediği 24. Dünya İşletmecilik Kongresi başladı.

Gazimağusa Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda bu sabah başlayan ve 3 gün sürecek kongrede yaklaşık 20 ülkeden katılımcı bulunuyor.

Kongrenin aynı zamanda ,  farklı ülkelerden gelecek bilim insanları ile DAÜ’lü öğrenciler ve akademisyenlerin fikir alışverişi yapmalarına da imkan sağlaması bekleniyor.

ULUÇAY

İçişleri Bakanı ve Dışişleri Bakan Vekili Teberrüken Uluşay, kongrenin açılış töreninde yaptığı konuşmada,  24. Dünya İşletmecilik Kongresi’ne ülke olarak ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını kaydetti.

Uluçay,  7 Ekim’de ara verilen Kıbrıs müzakerelerine Mustafa Akıncı’nın Cumhurbaşkanı seçilmesiyle birlikte 15 Mayıs’ta yeniden başlandığını hatırlatarak,  iki toplumun eşit statüde olacağı  bir federasyon için görüşmelerin devam ettiğini belirtti.

Bakan Uluçay,  adadaki doğal zenginliklerin her iki topluma ait olduğunu ifade ederek,  çıkarılacak doğal kaynakların her iki topluma da yarar sağlaması gerektiğinin altını çizdi.

Uluçay, yükseköğretim ve turizm sektörünün ülkenin lokomotif ekonomik sektörleri olduğunu  da ifade etti.

TATAR

UBP Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar da,  KKTC’nin 1974 yılından bu yana Türkiye’nin de katkılarıyla  çok büyüdüğünü ve çok geliştiğinin belirtti.

Tatar,  Kıbrıs müzakerelerinin yeniden başladığına dikkat çekerek, uluslararası arenanın  beklentileri olduğunu kaydetti.

Bölgedeki siyasi istikrarsızlığa ve  savaşlara işaret eden Tatar, KKTC’nin istikrarlı bir ekonomik yapısı olduğunu söyledi.

ARTER

DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter de, DAÜ’nün, kentin ve ülkenin gelişmesi ve dış dünyaya tanıtılması açısından büyük önemi bulunduğunu vurguladı.

Arter, uluslar arası başarıları ve akreditasyonlarıyla  önemli seviyeye ulaşan DAÜ’nün Gazimağusa’dan ayrı düşünülemeyeceğini ifade etti.

Arter,  konuk katılımcıların ülkelerine döndüklerinde KKTC’de edindikleri izlenimleri aktarmak suretiyle Kıbrıs Türk halkının  sesinin dış dünyaya rahat ulaşılmasını sağlayarak, iyilikte bulunabileceklerini belirtti.

Arter, kongrenin amacına ulaşması dileğinde bulundu.

OSAM

DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam da konuşmasında üniversite hakkında bilgi verdi.

Açılış töreninde ayrıca IMDA Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erdener Kaynak, Marmara Üniversitesi’nden Prof. Dr.  Tunç Erem,  DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Mustafa Besim ile İşletme Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tümer de birer konuşma yaptı.

1432806179.jpg