Gazimağusa Belediyesi ve Mağusa Kültür Derneği’nin ortaklığında bu yıl 24’üncüsü düzenlenen Gazimağusa Çocuk Festivali kapsamında, “1 Haziran Dünya Çocuk Günü”, kortej yürüyüşü ve Namık Kemal Meydanı’ndaki gösterilerle kutlanacak.

Gazimağusa Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, etkinlik çarşamba günü saat 17:30’da Namık Kemal Lisesi önünden hareket edecek festival korteji ile başlayacak .

Çeşitli etkinliklerin düzenleneceği ve stantların kurulacağı Namık Kemal Meydanı’nda, dans, illüzyon, ateş, tahta bacak gösterileri ve Kuzey Tarık konseri yapılacak.

“UÇURTMA ŞÖLENİ 3 HAZİRAN’DA”

Festival kapsamında 23 Mayıs’ta yapılması planlanan ancak hava şartlarından dolayı yapılamayan 11. Uçurtma Şöleni ise 3 Haziran’da saat 17:30’da Glapsides’te yapılacak.

“DANS BULUŞMASI CUMA GECESİ YAPILDI”

Gazimağusa Çocuk Festivali kapsamında “16. Dans Buluşması” etkinliği cuma akşamı Rauf 
Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda yapıldı.

KKTC’nin farklı bölgelerinden gelen 17 ilkokulun dans gruplarının renkli gösteriler yaptığı Dans Buluşması, Gazimağusa Özel Eğitim Merkezi ve MKD dans gruplarının danslarıyla başladı.

Etkinlik kapsamında, Esentepe İlkokulu, Karşıyaka İlkokulu, Şht. Zeki Salih İlkokulu, R.R Denktaş Güvercinlik İlkokulu, Şht. İlker Karter İlkokulu, Akova-Yıldırım İlkokulu, Büyükkonuk İlkokulu, Ziyamet İlkokulu, Kıbrıs Final Okulları, Geçitkale İlkokulu, Dipkarpaz İlkokulu, Beyarmudu İlkokulu, Şht. Menteş Zorba İlkokulu, Şht. Osman Ahmet İlkokulu, Yenierenköy İlkokulu, Karakol İlkokulu ve Pile Türk İlkokulu’nun yanında Mağusa Kültür Derneği’nin Küçükler Hint Dans Grubu, Küçükler Modern Dans Grubu, Gençlik Kulübü Hint Dans Grubu da gösteri yaptı.

Etkinliğin sonunda okullara katılım belgeleri ve Gazimağusa Belediyesi’nden para ödülü verildi.