İskele Belediyesi’nin organize ettiği 48. Geleneksel İskele Festivali kapsamında “24. Karadenizliler Gecesi” düzenlendi.

İskele Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, İskele’de Açık Hava Kültür Merkezi’nde yer alan etkinlikte Karadenizli sanatçı Resul Dindar konser verdi.

Geceye Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, milletvekilleri, meclis üyeleri, Karadeniz Kültür Derneği yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan Karadenizliler Gecesi’nde İskele Belediyesi Yıldızlar Halk Dansları Ekibi, KKTC Karadeniz Kültür Derneği Kuzeyin Yıldızları Minikler ve Kızlar Horon Ekibi gösteriler sundu, konuşmalar yapıldı. 

1467797955.jpg

Gecenin ev sahibi İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, 41 yıl önce “Kuzey’den Kuzey’e” başlayan dostluk, birliktelik ve kardeşliğin her geçen gün daha da büyüdüğüne işaret ederek, “Karadenizliler Gecesi”nin festival programının içerisinde en çok beklenen gecelerden olduğuna değindi ve bu geceye ev sahipliği yapmaktan onur duyduklarını söyledi.

Bakan Çavuşoğlu ve dernek başkanı Baki Aygün’ün de konuşma yaptığı gecede, konuklara teşekkür plaketi ve çiçek takdim edildi.