24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle siyasi isimler ve partiler, sivil toplum örgütleri, kurum ve kuruluşlar kutlama mesajları yayınladılar.

BİLİMSEL DÜŞÜNCEYI GELİŞTİRME DERNEĞİ: “TOPLUMLARIN ŞEKİLLENMESİNE EN ÇOK KATKI KOYANLAR ÖĞRETMENLER”

Bilimsel Düşünceyi Geliştirme Derneği, öğretmenlerin toplumların şekillenmesinde en önemli katkı koyan bireyler olduğunun altını çizdi.

Dernek Başkanı Behcet Çelebi, Öğretmenler Günü vesilesiyle yaptığı yazılı açıklamada toplumların şekillenmesine en çok katkı koyanların öğretmenler olduğuna; yeni  doktor, mühendis, bilim adamı, gazeteci, öğretmen yetişmesinde, bireylerin mesleki gelişimlerinde sürekliliğin sağlanmasında en önemli katkının öğretmenlerden geldiğine vurgu yaptı.

Çelebi, emekli ve faal tüm öğretmenlerin Öğretmenler Gününü kutladı.

ERİŞ: “ÖĞRETMENLİK, İNSANLIK TARİHİNİN EN ANLAMLI VE ÖLÜMSÜZ MESLEĞİ”

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hasan Eriş, mesajında, öğretmenlik mesleğinin insanlık tarihinin en anlamlı ve ölümsüz mesleği olduğunu söyledi.

Eriş, “Dünyada her çağda en doğru ve kazançlı yatırım insana yapılan yatırımdır. İnsanlık sağlam temeller üzerine yetişirse canlı ve cansız içinde bulunduğumuz hayatın her varlığı huzur ve selamet bulur. Bunları da sağlayacak tarafsız, iyi niyetli, kültürlü, başarılı, çalışkan ve vizyon sahibi öğretmenlerimizdir” dedi.

AYGÜN: “ÖĞRETMENLERİN ÖZVERİLİ ÇALIŞMALARI HİÇBİR MADDİ DEĞERLE ÖLÇÜLEMEZ”

KKTC Karadeniz Kültür Derneği Genel Başkanı Baki Aygün ise 24 Kasım mesajında, “Gelecek nesillerimizi yetiştiren ve yaptıkları özverili çalışmalar hiçbir maddi değerle ölçülemeyecek olan öğretmenlerimizin gününü kutlarız” ifadesine yer verdi.

GÜRCAFER: “ÖĞRETMENLERİN EMEKLERİNİN KARŞILIĞI GELECEK NESİLLERİ YETİŞTİRMENİN ONURUDUR”

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, mesajında “Ciddi bir özveri ve hoşgörü gerektiren öğretmenlik mesleğini icra eden kişilerin emeklerinin karşılığı gelecek nesilleri yetiştirmenin onurudur; bu onur maddiyatla ölçülemez” vurgusunda bulundu.

BAŞBAKAN ÖZGÜRGÜN: “EĞİTİMİN GELİŞMESİ İÇİN ÜSTÜMÜZE DÜŞENİ YAPMAKTAN KAÇINMAYACAĞIZ”

Başbakan Hüseyin Özgürgün, hükümet olarak eğitimin gelişmesi yönünde üstlerine düşen görevleri yerine getirmekten kaçınmayacaklarını vurguladı.

Özgürgün, genç nesillerin kötü alışkanlıklardan uzak durmasının ancak eğitim yoluyla mümkün olduğuna da dikkat çekerek, bu konuda öğretmenlere büyük görev düştüğü kaydetti.

Başbakan Hüseyin Özgürgün, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayınladı. Özgürgün, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmenliği unvanını kabul ettiği gün olan “24 Kasım Öğretmenler Günü” dolayısıyla tüm öğretmenlerin günü kutladı ve başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, minnet ve rahmetle andıklarını belirtti.

Öğretmenlik mesleğinin en fazla sabır, hoşgörü ve fedakarlık gerektiren mesleklerden olduğunu belirten Özgürgün, öğretmenlerin; insanı seven, insana ve insan haklarına değer veren, toplumuna karşı sorumluluk duyan, nitelikli ve geniş bir dünya görüşüne sahip bireyler olmaları oldukça önemli olduğunu, çünkü öğretmenlerin çocukları yetiştirirken aslında ülkenin geleceğine de yön verdiğine işaret etti.

Özgürgün, her öğretmenin, çocuklar için, gelecek için bir rehber olduğunu belirterek, “Atatürk’ün çağdaş ilkeleri ile yetiştirilen Kıbrıs Türk gençliği, ülkemizin daha müreffeh ve daha aydınlık olmasının temelindeki en sağlam harç olacaktır” dedi.

Bir çocuk için ailesi kadar onu koruyan, kollayan en doğru ve güzeli öğreten öğretmeninin yerinin çok özel olduğuna da dikkat çeken Özgürgün, şöyle devam etti:

“Özellikle günümüzde çocuklarımızın artık her geçen gün artan tehlikelere karşı daha fazla korunmaya ihtiyaçları vardır. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de gençlerimizi tehdit eden birçok tehlike bulunmaktadır.

Bunlar uyuşturucu madde, alkol, sigara kullanımı gibi kötü alışkanlıklar ve teknolojinin yaygınlaşmasıyla ortaya çıkan bağımlılıklardır. Maalesef bu tehlikeler çok küçük yaşlarda çocuklarımızın karşısına çıkmakta ve antisosyal kişilik bozuklukları, gelişim bozuklukları gibi kalıcı olması mümkün bazı hasarlara sebep olmaktadır.

Genç nesillerin tüm bunlardan uzak durmasının ancak eğitim yoluyla mümkün olduğuna dikkat çekmek istiyorum. Tüm bunlarla mücadelede hepimize görev düştüğü gibi, en büyük görevin öğretmenlere düştüğü inancındayım. Çocukların eğitim hayatlarında sadece derslerdeki başarı düzeyleriyle değil, ilgi ve yeteneklerinin de değerlendirilerek ortaya çıkarılması ve geliştirilmesi oldukça önemlidir.

Spor, sanat ve bunun gibi sosyal yönü güçlü olan çocukların bu yönlerinin geliştirilmesiyle topluma kazandırılması, hem kötü ortam ve alışkanlıklardan uzak durmalarını sağlayacak, hem de kendilerini ve ailelerini mutlu kılacaktır. Bu noktada yine öğretmenlerin büyük bir sorumluluk üstlendiğini görüyoruz.

Yeni nesillerimizi en iyi şekilde yetiştirerek, daha aydınlık ve daha güzel bir gelecek kurmada büyük rol üstlenen ve Atatürk’ün ortaya koyduğu ilkelerden ödün vermeden görevini ifa eden öğretmenlerimizin bu özel gününü en kalbi duygularla kutlar,  eğitimin gelişmesi yönünde hükümet olarak üstümüze düşen görevleri yerine getirmekten kaçınmayacağımızı bir kez daha yinelemek isterim.”

“ÖĞRETMENLER İNSANI, TOPLUMU VE DÜNYAYI DEĞİŞTİRME GÜCÜNE SAHİP BİLGE KİŞİLERDİR”

Kıbrıs İlim Ahlak ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Hikmet Kaynarca, “geleceğinden kaygı duymayan, manevi değerlerle erdemli toplum inşa etme sorumluluğunu taşıyan öğretmenlerin” 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı.

Kaynarca, 24 Kasım nedeniyle yayınladığı mesajda, öğretmenlerin insanı, toplumu ve dünyayı değiştirme gücüne sahip bilge kişiler olduğunu vurguladı.

Hikmet Kaynarca, eğitim, kültür ve sosyal yardım alanlarında faaliyet göstermeyi ve ahlaklı bireyler yetiştirilmesi için her türlü maddi ve manevi çabayı göstererek topluma hizmet etmeyi amaç edinen ve bu amaçlar doğrultusunda faaliyet gösteren bir vakıf olduklarını da belirtti.

KTSÇHB YÖNETİM KURULU 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ DOLAYISIYLA MESAJ YAYIMLADI

Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği (KTSÇHB) Yönetim Kurulu 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Mesajda “Gelecek nesiller adına umut bağladığımız gerçek gücümüz olan tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutlarız” denildi.

TURİZM BAKANI ATAOĞLU ÖĞRETMENLER GÜNÜ NEDENİYLE MESAJ YAYIMLADI

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu öğretmenlerin mutlu ve güzel bir geleceğin mimarı olduğunu ifade etti.

Ataoğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Ataoğlu mesajında, “Bizi seven, öğreten, hata yaptığımızda affeden, büyüklüğünü hep koruyan, büyüdüğümüzde anılarımızda özel yerleri olacak olan, gelecek nesillerimiz adına umut bağladığımız gerçek güç, geleceğimize şekil veren, mutlu ve güzel bir geleceğin mimarı olan eğitim camiamızın değerli mensuplarının gününü kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

“Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal cumhuriyeti ve ülkemizin geleceği olan çocuklarımızı öğretmenlere emanet etti” diyen Bakan Ataoğlu, mesajında daha sonra şu ifadelere yer verdi:

“Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı öğretmenlerdir. Ülkemiz kalkınmasının eğitimden geçtiğine inancımız sonsuzdur. Bu eğitimi veren de siz değerli öğretmenlerimizsiniz. Bundan dolayı Gazi Mustafa Kemal, 'öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır' demiştir. Bizler siz değerli öğretmenlerin eseriyiz. Yetiştirdiğiniz her bir öğrenci geleceğe attığınız birer imzadır. Gelecek sizlerin elindedir ve gelecek sizlersiniz.”

KELLE: “ÇİFTÇİLER BİRLİĞİ’NİN TEMELLERİNİ ÖĞRETMENLER ATTI”

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle, birliğin temellerini öğretmenlerin attığını belirtti.

Kelle, Öğretmenler Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, “Çiftçiler Birliği’nin kuruluşuna temel atanlar öğretmenlerimizdir. Öğretmenlerimiz o yıllarda Kıbrıs Türk halkını birlik olmaya motive ederek, bir araya toplamıştır. Öğretmenlerimiz o dönemde Çiftçiler Birliği’nin örnek bir birlik olmasında çok büyük rol oynamıştır” dedi.

KIBRIS SAĞLIK TURİZMİ KONSEYİ

Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi Kurucu Başkanı Ahmet Savaşan ise “öğretmenlik mesleği, toplumun ve kültürün devamı için hayati öneme sahiptir” ifadesini kullandı.

Savaşan, KKTC’nin, dünya ülkeleri arasında layık olduğu yeri alabilmesi yolunda, toplumun öğretmenlerden beklentisin büyük olduğunu belirtti.