SİBER

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, son zamanlarda dünyada yaşanan terör olaylarıyla, Kıbrıs Türk insanının maruz kaldığı şiddet ve ırkçılığın, eğitimin önemini bir kez daha gözler önüne serdiğini kaydetti.

Siber, yayımladığı 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajında, eğitimin temel ilkesinin, her şeyden önce sevgiyi ve saygıyı öğretmek olduğunu vurgulayarak, “Sadece kendini sevmeyi değil kendinden farklı olanlara, farklı kültürlere de saygı duymayı öğreten eğitim, sağlıklı bir eğitimdir” ifadelerini kullandı.

Dünyadaki gelişmelere duyarlı, barış kültürüyle yetişmiş, empati yapabilen, çalışıp üretmenin güzelliğini öğrenmiş, kendisiyle ve çevresiyle barışık gençlerle çağdaş bir toplum inşa edilebileceğini kaydeden Siber, burada en büyük görevin öğretmenlere düştüğünü belirtti.

Siber, geçmişten bugüne, eğitim ve öğrenim yanında verilen tüm toplumsal mücadelelerde yadsınamaz katkıları olan öğretmenlerin, ülkenin geleceğinde de sorumluluğunun büyük olduğunu kaydetti.

Siber mesajında, dünyadaki en onurlu mesleklerden biri olan öğretmenliğin; emek, özveri, sabır ve hoşgörü gerektirdiğini ifade ederek, “Maddiyatla ölçülemeyen bu emeğin karşılığı sağlıklı nesil yetiştirmenin gururu ve onurudur. Bu gururu yaşayan tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü candan kutlarım” dedi.

ALANLI

Lefkoşa, 23 Kasım 15 (T.A.K): Meclis Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı, Mustafa Kemal Atatürk’ün başöğretmenliği kabul ettiği 24 Kasım’ın tüm öğretmenlerin hizmetlerine karşılık, unutulmadıklarını gösteren bir gün olduğunu ifade etti.

Alanlı 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajında, “Öğrencilerini geleceğe hazırlayan öğretmenlerimiz, ülkemizin yarınlarını bugünden işleyen birer sanatçı hassasiyeti ve ustalığı ile mesleklerini icra etmektedirler” dedi.

DENKTAŞ

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DPUG) Genel Başkanı Serdar Denktaş tüm öğretmenlerin Öğretmenler Gününü kutladı.

Denktaş yayınladığı mesajda, “Kıbrıs’ta Atatürk devrimlerinin halkımız tarafından gönüllü olarak benimsenmesinde, Türklük şuurunun canlandırılmasında, Anavatan Türkiye sevgisinin yaşatılmasında halkımızın çağdaş yaşam tarzını benimsemesinde öğretmenlerimiz öncü olmuştur” ifadelerini kullandı.

Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinde çok önemli görevler üstlenen öğretmenin köy ve kasabalarda halkın mücadeleye katılmasının önderi olduğunu belirten Denktaş, öğretmenin gerektiğinde en ön saflarda mücadele edip bu uğurda canını verdiğini belirtti.

Denktaş, öğretmenlerin geçmişteki unutulmaz hizmetleri yanında, bugün de çocuklar ve gençlere çağın gerçeklerini ve değerlerini öğretmeye devam ederek onları geleceğe hazırladığını belirterek, onlara bu zorlu uğraşlarında yardımcı olmanın devlet yöneticilerinin yanı sıra tüm toplum için de kaçınılmaz bir görev olduğunu ifade etti.

Denktaş mesajında, “DPUG olarak 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde tüm öğretmenlere sağlık ve esenlikler dilerken, ahrete intikal edenlere ve varoluş mücadelemiz sırasında canını veren şehit öğretmenlere Allahtan rahmet diliyoruz” ifadelerini kullandı.

SADIKOĞLU

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla  mesaj yayımladı.

Sadıkoğlu mesajında, ülkenin dört bir yanında fedakarca görev yapan tüm öğretmenlere saygı ve şükranlarını sundu.

Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Öğretmenler; yeni nesli, cumhuriyetin fedakar öğretmenlerini ve eğitimcilerini, sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” sözlerini hatırlatarak, öğretmenlerin  geleceğin teminatı olan  çocukların eğitimi uğruna verdikleri emekleri büyük bir takdir ve şükranla karşıladıklarını ifade etti.

Öğretmenliğin insanlık tarihinin en anlamlı ve ölümsüz mesleği olduğunu kaydeden Sadıkoğlu,  öğretmenlerin , ülkenin muasır medeniyetler seviyesine çıkması, iyi yetişmiş, donanımlı bir neslin oluşması için de önemli olduğunu vurguladı.

Sadıkoğlu , “Öğretmenlik bir ömür boyu sürer ama görünüşte emekli olmuş öğretmenlerimize de sağlık ve mutluluk içerisinde nice yıllar diliyorum. Aramızdan ayrılmış olan bütün öğretmenlerimizi de rahmetle ve şükranla anıyorum” dedi.

ARTER

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter,  Öğretmenler Günü’nü kutladı.

Arter, 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajında, öğretmenlik mesleğine yıllarını vermiş emekli öğretmenleri anma, mesleğin toplumdaki saygınlığını artırma ve mesleğe yeni başlamış öğretmenlerin mesleğe bağlılıklarını sağlamanın önemine işaret etti.

Arter, öğretmenlerin gelecek kuşakları yetiştirme görevini en iyi şekilde yerine getirebilmesinin, mesleki koşulların ve altyapının geliştirilmesi ile mümkün olacağını da kaydetti.

KARADENİZ KÜLTÜR DERNEĞİ

Karadeniz Kültür Derneği Başkanı Baki Aygün de 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajında, “Gelecek nesillerimizi yetiştiren ve yaptıkları özverili çalışmalar hiçbir maddi değerle ölçülemeyecek olan öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmeler Günü’nü kutlar, bu denli önemli ve hassas bir mesleği icra ettikleri için kendilerine saygı ve sevgilerimi sunarım” dedi.

ATAOĞLU 

DP UG Gazimağusa İlçe Başkanı, Milletvekili Fikri Ataoğlu, ülkenin geleceğini yetiştiren öğretmenlerin Öğretmenler Gününü kutladı.

Ataoğlu yazılı açıklamasında, bir toplumun gelişmesi ve kalkınmasının bilimdeki gelişmelere bağlı olduğunu, bilime önem veren toplumların ise daha çabuk kalkındığına dikkat çekerek, “Bilim, ilköğretimden başlayarak eğitimin her kademesinde öğretmenler tarafından okullarda öğretilir” dedi.

Ataoğlu, bu nedenle bir toplumun geleceğinin biçimlenmesinde en büyük yükün öğretmenlerin omuzlarında olduğuna işaret ederek, geleceğin insanını yetiştirme bakımından da öğretmenlerin öneminin büyük olduğunu, bunun için öğretmenlerin toplumun en saygın kişileri olduğunu kaydetti.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün; “ulusları kurtaracak yalnız ve ancak öğretmenlerdir” diyerek öğretmenleri yücelttiğini ifade eden Ataoğlu, mesajında şunları kaydetti:

“Atatürk’e, Bakanlar Kurulu 11 Kasım 1928’de Millet Mektepleri Başöğretmenliği unvanını verdi. Atatürk de 24 Kasım 1928’de Başöğretmenlik unvanını kabul etti. Atatürk’ün, başöğretmenliği kabul ettiği 24 Kasım günü, 1981 yılından beri yurdumuzda Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Bu vesile ile bir kez daha öğretmenlerimize duyduğumuz sevgi ve saygıyı anımsayarak, öğretmenlik mesleğine emeği geçen herkesi selamlıyor öğretmenler gününü kutluyorum.”

UBP GENEL BAŞKANI ÖZGÜRGÜN: “ÖĞRETMENLERİMİZİN HAKKI ÖDENEMEZ”

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Kıbrıs Türk halkının milli mücadele sürecinde, devlet sahibi olmasında ve bugünlere gelmesinde büyük fedakârlık gösteren öğretmenlerin hakkının ödenemeyeceğine vurgu yaptı.

Öğretmenler gününü kutlayan Özgürgün, “Öğretmenler ülkemizin geleceği, çocuklarımızın aydınlık yarınları için umuttur” ifadelerini kullandı.

Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün başöğretmenlik görevini aldığı gün olan “24 Kasım Öğretmenler Günü” münasebetiyle mesaj yayımladı.

Özgürgün, devletin yücelmesinde en önemli faktörlerden birinin; “iyi yetişmiş insan kaynağı” olduğuna işaret ederek, “İnsana yapılan yatırımın, daha donanımlı insana sahip olmak için verilen her uğraşın, harcanan her emeğin eğitim ve eğitimcilerimizin ekseninde olması esas alınmalıdır” dedi.

Gelecek nesillerin mimarları olan öğretmenlerin imkân ve kabiliyetlerinin artırılmasına yönelik atılacak her adımın ülkenin kazanımı olacağını, çünkü öğretmenlerin ülkenin geleceği, çocukların aydınlık yarınları için umut olduğuna dikkat çeken Özgürgün, şöyle devam etti:

“Mesleklerin en onurlusunu seçen, hizmetlerin en kutsalını üstelenen, ülkemizin geleceğinde söz sahibi nesilleri yetiştirme sorumluluğunu taşıyan öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü bir kez daha kutluyorum, Kıbrıs Türk eğitimine hizmet verenlere sağlık, huzur, hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet diliyorum.”