Evrim Kamalı

Sahte İngiliz pasaportuyla Kuzey Kıbrıs’a gelen ve Lokmacı Sınır Kapısı’ndan Güney Kıbrıs’a geçmeye çalışırken yakalanan Suriye uyruklu Sozan  Salahaddin Fathallageri Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanarak hapse mahkûm edildi.

Başkan Ömer Güran Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin oybirliğiyle verdiği kararı okuyan Yargıç Melek Esendağlı, sanık Sozan Salahaddin Fathalla’nın sahte İngiliz Pasaportu ile 14 Mart’ta Ercan’dan giriş yaptığını, aynı gün de Lokmacı Sınır Kapısı’na giderek aynı pasaportla Güney Kıbrıs’a geçtiğini söyledi. Esendağlı, sanığın bir müddet orada kaldıktan sonra yeniden Lokmacı Sınır Kapısı’ndan KKTC’ye giriş yapmak isterken kapıda görevli memur tarafından tespit edildiğini ifade etti. Sanığın 17 Mart’tan beridir cezaevinde yargılanmayı beklediğini, aleyhine getirilen davaları kabul ettiğini kaydeden Esendağlı, sanık avukatının mahkemeye sunduğu beyanlara da değindi.

“Nişanlısının yanına gidecekti”

Sanık avukatının, sanığın İngiltere’de olan nişanlısı tarafından bir şahsa 25 bin Dolar vererek sahte pasaport temin ettiğini, Suriye’de savaş ortamında olan sanığın kötü şartlardan kaçıp nişanlısının yanına gitmek için bu suçu işlediğini beyan ettiğini söyledi. Esendağlı, sanığın 25 yaşında genç ve sabıkasız olduğunu ifade ederek sanık hakkında karar verilirken tüm olguların değerlendirildiğini söyledi. Esendağlı, sanığı yargılandığı davalardan suçlu bulup mahkûm ettiklerini ve 2 ay hapislikle cezalandırdıklarını açıkladı.