Dünya genelinde 300 bin çalışanı bulunan Avrupa'nın en büyük bankası HSBC, maliyetleri düşürmek için 25 bin kişiyi işten çıkaracağını ve genel merkezini Londra'dan Asya bölgesine taşıyacağını duyurdu.

Türkiye'den çekilme kararı alan HSBC, şimdi de tasarruf amaçlı olarak 25 bin çalışanının işine son vereceğini duyurdu. Banka, tasarruf tedbirleri kapsamında genel merkezini Londra'dan Asya bölgesine taşınmasının da söz konusu olduğunu açıkladı. Dünya genelinde 300 bin çalışanı bulunan bankanın Türkiye'den sonra Brezilya'da da bankacılık faaliyetlerine son vereceği konuşuluyor. Alınan tasarruf tedbirleriyle 2017 yılına kadar 5 milyar dolar tasarruf edilmesi planlanıyor.

Bankada yaşanılan yeni gelişmelerle ilgili olarak yazılı açıklamada bulunan bankanın CEO'su Stuart Gulliver, teknolojinin gelişmesiyle birlikte bankacılıkta geleneksel bazı alışkanlıkların teknolojiye uyarlanması yeniden yapılanma ihtiyacının zaruri olduğunu belirtti. Açıklamada, 2008 yılından bu yana finans dünyasında yaşanan krizin aşılabilmesi için birçok bankanın tasarruf amaçlı yapılanmaya gittiği ifade edildi.