Yarışmada ödül kazananlara ödüllerinin takdim edildiği törene, Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanı Kutlu Evren, Kültür Dairesi Müdürü Aydan Başkurt ve bakanlık yetkilileri ile fotoğraf severler katıldı.

BAŞKURT:  “FOTOĞRAF SANATINA VERDİĞİMİZ DESTEĞİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Kültür Dairesi Müdürü Aydan Başkurt etkinlikte yaptığı konuşmada, ülkede fotoğraf sanatına olan ilginin her geçen gün arttığına işaret etti.

“Bu ilgiye paralel ülkemizde fotoğraf sanatına gönül veren birçok fotoğraf sever bireysel olarak çalışmalarını sürdürürken, birçoğu da çalışmalarını derneklerle farklı bir platforma taşımışlardır” diyen Başkurt, şöyle devam etti:

“Süreçteki bu gelişim, fotoğraf sanatçılarımıza dünya platformunda yeni ufuklar açmış ve pek çok fotoğraf sanatçısı yurt dışında birçok başarılı sonuçlar elde etmişler ve etmeye devam etmektedirler.

Fotoğraf sanatçılarının almış oldukları ödül mansiyon ve sergileme gibi başarıları bizleri gururlandırmaktadır.

Kültür Dairesi olarak, fotoğraf sanatını daha ileriye taşımak için vermiş olduğumuz desteği sürdüreceğimizi buradan ifade etmek istiyorum. Bunun en güzel örneği de 25 yıl gibi çeyrek yüzyıl sayılan bir zaman sürecine giren fotoğraf yarışmasına verdiğimiz önemdir.”

Fotoğraf yarışmasıyla fotoğraf sanatına gönül verenleri yüreklendirmeyi amaçladıklarını dile getiren Başkurt, şunları kaydetti:

“Kültür Dairesi olarak, sanatın her alanında olduğu gibi fotoğraf sanatında da her zaman en yakın takipçi ve destekçi olacağımızı belirtir, her gününüzün bir fotoğrafın karesindeki gibi anlamlı olmasını dileriz”

Başkurt’un konuşmasının ardından ödül alan fotoğrafçılara ödülleri, Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanı Kutlu Evren ile Bakanlık yetkilileri tarafından takdim edildi ve serginin açılışı yapıldı.

ÜÇ DALDA ÖDÜLLER…

Seçici kurul üyeleri Prof. Dr. Güler Ertan, İbrahim Zaman ve İsmail Gökçe’nin, 65 katılımcının 846 fotoğrafı üzerinde yaptığı değerlendirmelerinin sonuçları daha önce açıklanmıştı.

“Serbest (Siyah/beyaz)” kategorisinde Buket Özatay, “Cuban Protestor” isimli fotoğrafıyla başarı ödülüne ve Atilla Karaderi “Avuca Sığmak” isimli fotoğrafıyla mansiyon ödülüne, Serbest (Renkli) kategorisinde; Lisani Otağ “Mahkum” isimli fotoğrafıyla başarı ödülüne ve Mehmet Gökyiğit “Stairs” isimli fotoğrafıyla mansiyon ödülüne layık görülmüştü.

“İnsan Yapımı Çevre” kategorisinde ise, Kenan Hürdeniz “Walking in Lavender” isimli fotoğrafıyla başarı ödülü ve Mustafa Evirgen “Reflection” isimli fotoğrafıyla mansiyon ödülü almaya hak kazanmıştı.

En çok eseri sergilenen fotoğrafçı ödülüne ise toplam 8 eseri sergileme alan Mustafa Evirgen layık bulunmuştu.

70 ESER SERGİLENMEYE LAYIK GÖRÜLDÜ

Siyah/beyaz kategorisinde 30, renkli kategorisinde 21, insan yapımı çevre kategorisinde ise 19 olmak üzere toplam 70 fotoğraf seçici kurul tarafından sergilemeye layık görüldü.

Serbest (Siyah/Beyaz) dalda sergilenmeye layık görülenler:

“Buket Özatay, “Cuban “Protestor”, Atilla Karaderi “Avuca Sığmak”, Ahmet Dağbaşı “John Primer”, Alev Emre Gürsev “Umuda Bakış”, Başar Taşlı “Workers”, Buket Özatay, “Echelon”, Dağdoğan Sadrazam “Folklor”, Doğay Erçağ “Göklerdeyiz”, Dolgun Dalgıçoğlu “Dağ”, Dolgun Dalgıçoğlu “Gamini 1” , Ediz Tuncel “Hayaletlerin Dansı” , Ediz Tuncel “Heybet” , Ediz Tuncel “Zerafet” , Emel Sefer “Father”, Fergün Ulual “Kuğu”, Hasan Bağlar “Big Fish”, Hasan Bağlar “The Pianist”, Kenan Hürdeniz “Nostalgia”, Lisani Otağ “Sessizliğin Dansı”, Lisani Otağ “Son”, Mehmet Gökyiğit “Copper Master”, Mehmet Gökyiğit “Living in Past”, Mustafa Evirgen “Ağaç”, Mustafa Evirgen “One Way” Mustafa Evirgen “Ozzy”, Nilgün Ortaş “Keder”, Osman Yüksek “Çöpçüler”, Saydam Soy “Endless”, Şefik Ormancıoğlu “After Hot Day” ve Uygar Erdim “Mysterious.”

Serbest (Renkli) Kategorisinde sergileme alan isimler ve eserleri şöyle:

Lisani Otağ “Mahkûm”, Mehmet Gökyiğit “Stairs”, Arif İşgüzar “Balerin 3”, Atilla Karaderi “Buffavento'dan Güne Veda 2”, Başar Taşlı “Dön Dünya”, Ebru Derviş “Menguc”, Ebru Devriş “Eros”, Emel Sefer “Ayşegül”, Emel Sefer “Lost in thinking”, Emel Sefer “Mum Işığında”, Emel Sefer “Mutluluk”, Hasan Bağlar “Terra del Mangia”, Kenan Hürdeniz “Aurora Borealis”, Kenan Hürdeniz “Cypriotic Milkyway”, Mehmet Gökyiğit “Workers”, Mustafa Evirgen “Hurdle”, Mustafa Evirgen “LongJump”, Mustafa Evirgen “Magnificence”

Mustafa Yaşın “Sınav”, Nilgün Ortaş “Rüyalarımdasın” ve Ramadan Gümüşok “CMC Küçük İskele Gece.”

“İnsan Yapımı Çevre” kategorisinde ise sergileme alanlar şöyle:

Kenan Hürdeniz “Walking in Lavender”, Mustafa Evirgen “Reflection”, Alev Emre Gürsev “İhtişam”, Başar Taşlı “Asırlık Miras”, Başar Taşlı “Nesilden Nesile”, Duyal Tüzün “Gece”, Hasan Bağlar “Voltage”, Hasan Okanlar “Bridge”, Kemal Atay “Büyüteç”, Kenan Hürdeniz “Double Monstar”, Kenan Hürdeniz “Fairy Tale 1”, Kenan Hürdeniz “Flowling Life”, Mehmet Gökyiğit “Sunrise at Nemrut”, Mehmetali Karahasan “İbadet Yerleri”, Mustafa Evirgen “LondonEye”, Şefik Ormancıoğlu “Arial View”, Tevfik Ulual “Tükenen Sahiller”, Uygar Erdim “Çöl Limanı” ve Uygar Erdim “İnsansız.”