Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, bir ihbarı değerlendiren İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, kargo şirketleri üzerinden sigara kaçakçılığı yapıldığı bilgisine ulaştı.
      
Hızlı kargo yoluyla yapılan kaçakçılık faaliyetleriyle ilgili çalışma başlatan ekipler, bir kargo şirketinin Güngören şubesinde inceleme yaptı. Ekipler, 9 çuval ve 10 adet plastik bidon içerisine gizlenmiş değişik marka ve miktarlarda 29 bin 380 paket sigara ele geçirdi. Hızlı kargo yoluyla transfer edildiği belirlenen kaçak sigaranın gümrüklenmiş değeri 243 bin 788 lira olarak tespit edildi.
      
Gümrük muhafaza ekipleri diğer bir kaçakçılık operasyonunu da Sabiha Gökçen Havalimanı'nda gerçekleştirdi. KKTC Ercan Havalimanı'ndan Sabiha Gökçen Havalimanı'na gelen bir yolcunun bagajı X-Ray cihazında kontrol edildi.
      
Şüpheli yoğunluk görüntüsü alınması üzerine fiziki arama yapılan valizde ellişer gramlık paketler içerisinde toplam 21 kilo 250 gram ağırlığında 425 paket tütün ele geçirildi. Tütünün gümrüklenmiş değeri 7 bin 400 lira olarak tespit edildi.
      
Toplam 251 bin 188 lira değerindeki iki kaçakçılık olayı hakkında ilgili cumhuriyet başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunuldu.