Gamze Baykur

Güvercinlik kavşağı yakınlarında 257 gr 430 mg ağırlığında Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde ile yakalanan zanlı Hüseyin Atatüre ve Savaş Kadı almış oldukları tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlamasıyla mahkemeye çıkarılan zanlı Hüseyin Atatüre tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlanarak serbest bırakılırken, zanlı Kadı tutuklu yargılanmak üzere 1 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.

ORGANİZE ÇALIŞMA

Meselenin tahkikat memuru Hüseyin Özdesoy, 10 Aralık tarihinde alınan bir bilgide Güvercinlik kavşağı bölgesinde uyuşturucu alışverişi yapılacağını öğrendiklerini söyleyerek konu bölgede pusu görevine başladıklarını belirtti. Ayni gün zanlı Hüseyin Atatüre ile Savaş Kadı’nın FJ 707 plakalı araç ile olay yerine geldiklerini belirten Özdesoy, zanlı Atatüre’nin araçtan inerek karşı tarafa geçtiğini ve ağacın altında saklı bulunan 257 gr 430 mg ağırlığında Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu maddeyi aldığı sırada tespit edildiğini zanlı Kadı’nın ise aracı ile Lefkoşa istikametinden Mağusa istikametine doğru dönerek zanlı Atatüre’nin yanına geldiği esnada tespit edilerek alıkonulduğunu açıkladı. Özdesoy, zanlı Kadı’nın üzerinde yapılan aramada toplam uzunluğu 26 cm olan çakı bulunduğunu da söyledi. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Özdesoy, ilk kez böyle bir suçtan mahkeme huzuruna çıkarılan zanlı Atatüre’nin uygun bir teminata bağlanarak serbest bırakılmasını talep ederken, zanlı Kadı’nın ise 3 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesini talep etti.

KADI’NIN BENZERİ SUÇLARI VAR

Polis Memuru Hüseyin Özdesoy, zanlı Savaş Kadı’nın 17 Nisan 2014 tarihinde işlediği “Kanunsuz dedektör tasarrufu”, “İzinsiz kazı yapma” ve “Eski eser tasarrufu” suçlarından PI (ilk tahkikat) aşamasında dosyası olduğunu, 24 Mayıs 2014 tarihinde ise işlediği “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde verme” suçları ile ilgili olarak 30 Aralık 2014 tarihinde Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde davası olduğunu belirtti. Özdesoy, ayrıca yine zanlı Kadı’nın daha önce de “Kanunsuz kama taşıma” suçundan yargılanarak 400 TL para cezasına mahkum edildiğini belirtti. Zanlı Savaş Kadı’nın hala benzeri suçlardan mahkemeye zanlı olarak gelmeye devam ettiğini ve serbest kalması halinde benzeri suçları işlemeye devam edeceğini belirten Özdesoy, zanlı Kadı’nın kamu düzenini bozduğunu ifade etti.

KADI CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ, ATATÜRE İSE SERBEST

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlı Hüseyin Atatüre’nin kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışının men edilmesine, 5 bin TL nakdi teminat ödemesine ve 2 KKTC vatandaşının 50’şer bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine emir verdi. Toroslu, zanlı Savaş Kadı’nın ise 1 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak merkezi cezaevine gönderilmesine emir verdi.