Başbakan Ahmet Davutoğlu, PYD, DEAŞ ve Suriye rejiminin Suriye'de 28 Mayıs'ta aynı masada buluştuklarını söyledi.

Show TV'nin yayınına katılan Başbakan Davutoğlu, önemli açıklamalarda bulundu.

Başbakan Davutoğlu, DHKP-C, PKK ve DHKP-C'nin Türkiye ile bir hesabı olduğuna dikkat çekerek, "PKK çözüm sürecini bitirecek şekilde polisimizi şehit ettiğinde bir amacı vardı. Buna karşı başarılı operasyonlar yapıldı. Şimdi tekrar kendini mağdur duruma düşürmek için böyle şeyler deneyebilir. DEAŞ ciddi darbeler yedi Türkiye'den. Suruç'tan sonra DEAŞ'ın en önemli mevzilerini yerle bir ettik. Koalisyona da katıldık. Hemen o hafta içinde Türkiye koalisyon uçakları ile birlikte en önemli DEAŞ mevzilerini vurdu. Bu soruşturmadan bir netice çıkarsa daha şiddetli şekilde DEAŞ'a müdahalede bulunacağız. DEAŞ'ın en büyük hesabı şu. Onların kafasındaki İslam ile bizim savunduğumuz İslam arasında 360 derece fark var. Birisi dışlayıcı, birisi müsamahakar ve demokrasi ile İslam'ı tanımlayan örnek. Bazı yayın organları var DEAŞ'ın. Bunların en fazla saldırdığı kişiler Cumhurbaşkanımız, ben ve AK Parti. Biz gerçek İslam'ı temsil ediyoruz. Türkiye'deki tüm Müslümanlar. Türkiye bir başarı hikayesi. Bu başarının arkasında ne varsa DEAŞ onlara düşman. DEAŞ ister ki kutuplaşma olsun. Çünkü onlar DEAŞ'a adam kazandırıyor. Bunlar kaos isterler Türkiye'de" diye konuştu.

'DEAŞ, PYD VE REJİM BİR PLAN DAHİLİNDE ANLAŞTILAR'

Diyarbakır'da düzenlenen saldırının seçim sonuçlarına etkilerinin olduğunu söyleyen Davutoğlu, "7 Haziran seçimlerinde akıllardaki soru şuydu "HDP barajı geçecek mi geçmeyecek mi" Herkes AK Parti'nin 1., CHP'nin 2. olacağını biliyordu. Seçimi belirleyen ana faktör HDP'nin barajı geçip geçmemesiydi. Diyarbakır saldırısı barajı geçmesine mi yaradı geçmemesine mi? Şu anda seçimin ana sorusu ne? AK Parti kendi başına iktidar olacak mı olmayacak mı? Tek başına AK Parti iktidarından tedirgin olan, istikrar döneminin başlayacak olmasından rahatsız kimlerse bu saldırı onları memnun etmiştir" şeklinde konuştu.

DEAŞ, PYD ve Suriye rejiminin Suriye'de aynı masaya oturduğunu söyleyen Davutoğlu, "28 Mayıs'ta Haseke'de DEAŞ, PYD ve rejim aynı masaya oturdular ve bir plan dahilinden anlaştılar. Hepsi muhalefete dönük saldırı yapmaya kara verdi. DEAŞ ile PYD hiçbir araya gelmiyor değil. Bakın tarih veriyorum. Elimizde neredeyse tutanaklara kadar var bu toplantı. DEAŞ, PYD aynı masada buluştular. Bugün de bu iki örgütün ve rejimin Türkiye'nin istikrarsızlaştırma yönünde aynı masada buluşması zor değil. 3'ünün de anlaştığı şey ılımlı muhalefetin yıpratılması, çatıştıkları yerde uzlaşma. Bu şüphe değil istihbarat bilgisi. Ne konuştuklarının detayları var. Bunları bildiğinizde şu örgütle bu örgüt işbirliği yapar mı diye düşünmeyin. Her iki örgüte sızmış unsurlar her iki tarafa yarayacak bir eylemi gerçekleştirebilir" ifadelerini kullandı.