28 Şubat davasında eski Genelkurmay İkinci Başkanı Çevik Bir, şimdiki hükümetin "paralel yapı'yla ilgili aldığı kararların o dönemin Milli Güvenlik Kurulu'nda alınan kararlarla aynı olduğunu iddia etti.

28 Şubat davasının 77. Duruşmasında eski Genelkurmay İkinci Başkanı Çevik Bir ve Batı Çalışma Grubu emekli Orgeneral Çetin Doğan, sanık sıfatıyla ifade verdi. Çevik Bir, şimdiki hükümetin "paralel yapı'yla ilgili aldığı kararlarla o dönemin Milli Güvenlik Kurulu'nda alınan kararların aynı olduğunu iddia etti.

Avukat Ümit Kara, 13 Mart 1997 tarihli Bakanlar Kurulu toplantısının basın brifinginin 10-11 Haziran'da verildiğini ancak raporun 13 Mart tarihine ait olduğunu, bu durumda kritik öneme sahip olduğunu ifade etti.

Sanık Abdullah Kılıçaslan, 28 Şubat davasına ait iddianamenin "paralel yapı" tarafından hazırlanıp idare edildiğini dolayısıyla bu iddianamenin yok hükmünde bulunduğunu ileri sürdü. Kılıçaslan ayrıca, Balyoz Davası'nda Gölcük'de ele geçirilen CD'ler ile 28 Şubat davasına konu olan ve Tamer Tatar'a verilen CD'lerin aynı olduğu yönünde iddiada bulunarak, bu konunun araştırılmasını talep etti.