22 Haziran'da Doğu Türkistan'da öldürülen 28 Uygur Türkü için Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde Merkez Camii'nde musalla taşının üzerine Türk ve Doğu Türkistan bayrağı serilerek gıyabi cenaze namazı kılındı.

Gıyabi cenaze namazına MHP Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, Kapaklı Ülkü Ocakları Başkanı Korhan Ogan, Ülkü Ocakları üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Fikri Uğurlu isminde bir vatandaşın kıldırdığı gıyabi cenaze namazının ardından Kapaklı Ülkü Ocakları Başkanı Korhan Ogan, Kapaklı Kent Meydanında basın açıklaması yaptı. Çin'in işgali altındaki Doğu Türkistan'da zulmün yıllardır devam ettiğini belirten Ogan, "Müslüman Uygur Türkleri yaşam mücadelesi veriyor. Bu mücadelenin bir tarafında, asimilasyon politikalarına karşı kendi vatandaşlarından milli kimliklerini ve din değerlerini muhafaza etmeye çalışan soydaşlarımız, diğer tarafta da Doğu Türkistan'ın demografik yapısını değiştirmek için her türlü vahşeti reva gören zalim Çin bulunmaktadır. Modern dünyanın gözleri önünde Uygur Türklerine sistematik olarak işkence edilmekte, söz konusu Doğu Türkistan olduğunda insan hakları beyannameleri herhangi bir hüküm teşkil etmemektedir. Özellikle Ramazan ayında Uygur Türkleri'nin tüm değerleri hedef alınmakta sözde demokrasi havarileri özlerindeki "haçlı" ruhunu bu zulme karşı sessiz kalarak ortaya koymaktadırlar. İçerisinde bulunduğumuz bu Ramazan ayında da tablo değişmemiş ve aynı senaryo bir kez daha uygulamaya konulmuştur" dedi.

"KABUL EDİLEBİLİR DEĞİLDİR"

Çin'in vahşet ve zulmünün 22 Haziran'da Kaşgar'da kendini gösterdiğini kaydeden Ogan, "Çin polisi tarafından soydaşlarımız acımasızca şehit edilmiştir. İşgalci Çin yönetiminin, keyfi ve yargısız infazlarına bir yenisi daha eklenmiştir. Ne vahimdir ki, yine söz konusu Müslüman Türk olduğunda uluslar arası sivil toplum kuruluşları lal olmuş ileri demokrasi aşıkları üç maymunu oynamaktadır. Haçlı zihniyetinin tezahürü bu kuruluşlarla birlikte soydaşlarımızın Anavatan bildikleri Türkiye'nin resmi organlarının da tüm bu vahşet karşısında sessiz kalması kabul edilebilir gibi değildir" açıklamasında bulundu.