Rana Sarro

Genel orta öğretime bağlı 34, mesleki teknik öğretime bağlı da 11 okulda; 12 muavin, 3 okul müdürü, bunun yanında 33 atölye şefi, 175 bölüm şefi, 33 hademe, 12 civarı da sekreter eksikliği olduğu bildirildi.

Ülke genelinde bulunan toplam 116 ilköğretim okullarında ise, 17 öğretmene acil ihtiyaç olduğu belirtildi.

Şubat tatilinin ardından, okulların dün yeniden eğitime başlamasıyla, okullardaki sıkıntılar ve eksiklikler yeniden gündeme geldi.

Detay’a konuşan Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Tahir Gökçebel, genel orta öğretime bağlı 34, mesleki teknik öğretme bağlı da 11 okulda; 12 muavin, 3 okul müdürü, 33 atölye şefi, 175’e yakın bölüm şefi, 33 hademe, 12 civarı da sekreter eksikliği olduğu aktardı.

Okullardaki sıkıntılar ve eksikliklerle ilgili gazetemize konuşan KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil de, ülke genelinde bulunan toplam 116 ilköğretim okullarında, ivedi toplam 17 öğretmen eksikliği olduğunu kaydetti.

KTOEÖS: “ATAMALARDA SEÇİM İZLERİ”

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Tahir Gökçebel, genel orta öğretime bağlı 34, mesleki teknik öğretme bağlı da 11 okulda; 12 muavin, 3 okul müdürü, 33 atölye şefi, 175’e yakın bölüm şefi, 33 hademe, 12 civarı da sekreter eksikliği olduğu belirtti ve okullardaki eksiklikleri anlattı:

“EKSİKLİKLER DEVAM EDİYOR”

“Eksiklikler devam ediyor. Eksiklikler devam ederken, kadro ataması oldu. Bu kadroların atanması bile biraz seçim izleri taşıyor. Tüm branşlarda gerçek ihtiyaçlar atanacağına, bazı branşlarda seçim gailesi taşınarak, tanıdık ataması da yapılmıştır.”

“OKULLARDA PERSONEL EKSİKLİKLERİ”

“Bu atamalara rağmen eksiklikler devam ediyor. Genel Orta Öğretim ve Mesleki eğitimde özellikle öğretmen eksiklikleri tamamlanmadı. Bunun yanında 3 okulda müdür yok. Müdür ve muavinleri tamamlanması elzemdir. Sırada yapılmış sınav ve isimler olmasına rağmen, 12 muavin 3 tane okulun da müdürü yoktur. Bunun yanında 33 atölye şefi, 175’e yakın bölüm şefi, 33 hademe, 12 civarı sekreter eksiktir.

“OKULLARIN BÜTÇESİ YOK”

“En önemlisi, hiçbir okulumuzun okul bütçesi yoktur. Hükümet devlet okullarının nitelikli hale getirilmesi ile ilgili ve özellikle köleleştirilmek istenen öğretmen statüsünün yukarı çekilmesiyle ilgili adımlar atmalıdır. İlahiyata harcanan bütçenin yüzde 1’i okullara harcansa okulların sıkıntısı biter.”

KTÖS: “17 ACİL ÖĞRETMEN EKSİKLİĞİ”

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil de, ülke genelinde bulunan toplam 116 ilköğretim okullarında, ivedi toplam 17 öğretmen eksikliği olduğunu belirtti ve okullardaki sıkıntılarla ilgili şunları belirtti:

“Okullardaki en büyük sıkıntı kolej giriş sınavlarının varlığıdır. Bu bizler için çok büyük bir sorun yaratır. Bununla ilgili de Eğitim Bakanlığı, herhangi bir düzenlemeye gitmemiştir. Bunun yanında, okullarda son dönemde özel eğitime ihtiyaç duyan öğrenci sayısı son zamanlarda artmaya başladı. Özel eğitimde öğretmen eksikliği var. Toplam 17 öğretmene acil ihtiyaç var.”