DP-UG: “KIBRIS TÜRK HALKI OLARAK ANAVATAN TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN İZİNDE, GELECEĞE BÜYÜK BİR ÜMİT, İNANÇ VE GAYRETLE YÜRÜMEK AZMİ VE DE KARARLILIĞI İÇİNDEYİZ”

Demokrat Parti Ulusal Güçler, “Kurtuluş Savaşı’nın Cumhuriyet ile taçlandırıldığı 29 Ekim ve Türk tarihinin en önemli dönüm noktası olan Türkiye Cumhuriyeti’nin ilanının 92. yıldönümünü coşkuyla kutladıklarını” belirtti.

DP UG, “Kıbrıs Türk Halkı olarak Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin izinde, Atatürk’ün ilkeleri ışığında özgürlük ve bağımsızlık için mücadele vererek, ikinci bağımsız Türk Devletini kurmanın onurunu bir kez daha yaşamakta, geleceğe büyük bir ümit, inanç ve gayretle yürümek azmi ve de kararlılığı içindeyiz” dedi. 

DP UG, Cumhuriyet Bayramı mesajında, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazanılan milli mücadeleyle, tarihte eşine çok az rastlanır bir başarı gerçekleştirildiğini belirterek, yaşanılan tüm zorluk ve sıkıntılara karşın inanç ve kararlılık örneği olarak kazanılan bu zaferin, Türk milletine kayıtsız şartsız egemenliği sağlayan Cumhuriyeti armağan ettiğini belirtti.

Yüce Türk milletinin, kendine emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti’ni, huzur ve refah dolu yarınlara ulaştırmak için hiç şüphesiz el birliği ile çalışacağı, Atatürk ilke ve devrimlerine her zaman ve her konumda sahip çıkacağına inanç belirtilen DP UG mesajında, şunlar kaydedildi:

“Bu duygu ve düşüncelerle, Büyük Önder Atatürk’ü ve de silah arkadaşlarını, canından aziz bildiği vatanı için kanlarını toprağa dökmüş şehitlerimizi rahmet ve minnetle bir kez daha yad ediyor, Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhuriyet Bayramı’nı yürekten en kalbi sevgilerimizle kutluyoruz.”

SADIKOĞLU:“TÜRKİYE’NİN VARLIĞI KKTC HALKININ GÜVENCESİDİR”

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilanının 92. Yıldönümü münasebeti ile bir kutlama mesajı yayınladı. Mesajında birlik ve beraberlik vurgusu yapan Sadıkoğlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm silah arkadaşlarını rahmet ve şükran ile andı. 

“Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin 92. yıldönümünü, KKTC’de de coşku içinde kutlamanın mutluluğu içindeyiz” diyen İskele Belediye Başkanı mesajının devamında şunlara yer verdi: “Türk milleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütünlük içinde çağdaş dünyayla bütünleşmek için kararlılığını ve mücadelesini kesintisiz sürdürmektedir ve sürdürmeye devam edecektir. Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığı, KKTC halkının güvencesi, umudu ve gururu olarak bizlere güç vermeye devam etmektedir. Bu sebeptendir ki, Türkiye Cumhuriyeti’nin 92. kuruluş yıldönümünü büyük bir heyecan, gurur ve coşku içinde kutluyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle bu anlamlı günün yıldönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, dökülen kanlarıyla bu toprakları vatan yapan, vatanın bölünmez bütünlüğü için can veren tüm aziz şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin 92. yılını en içten dileklerimle kutluyor, saygılar sunuyorum.

UBP GENEL BAŞKAN ADAYI SANER KUTLAMA MESAJI YAYIMLADI

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkan Adayı ve Gazimağusa Milletvekili Ersan Saner, Türkiye Cumhuriyeti’nin 92. kuruluş yıldönümünü kutladı.

Saner, 29 Ekim dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, Türkiye Cumhuriyeti’nin 92. kuruluş yıldönümünü coşku ve heyecanla kutladıklarını vurguladı.

Saner, Türk Kurtuluş Savaşı’nın Büyük Türk Ulusuna bir armağanı olan Türkiye Cumhuriyeti’nin 92. yaşını sevgi ve saygıyla selamlayarak, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğindeki İstiklal Savaşı’nın Kıbrıs Türküne de büyük ilham verdiğimi, egemenlik ve bağımsızlık için sonsuz bir ışık kaynağı olduğunu kaydetti.

Kıbrıs Türkünün en zor ve en umutsuz dönemlerinde bile Anavatanından aldığı destekle ayakta kaldığını belirten Saner, “Türkiye Cumhuriyeti’nin Kıbrıs Türkü için anlam ve önemi son derece büyüktür. Kıbrıs Türkü de tıpkı Anavatan’daki kardeşleri gibi bağımsızlık ve egemenliği için cana kan katmıştır” dedi.

Saner, kahraman Kıbrıs Türk Mücahidinin mücadele ve direnişinde her zaman Mustafa Kemal önderliğindeki Türk Ulusunu örnek aldığını belirterek, şunları kaydetti:

“Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Türkiye Cumhuriyeti’nden alınan ilhamla kurulmuştur. Ulu Önder Atatürk’ün gençlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti Büyük Türk Ulusunun güvencesi olarak sonsuza kadar yaşayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti’nin 92’nci kuruluş yıldönümü hepimize kutlu olsun.”

TMT MÜCAHİTLER DERNEĞİ 

TMT Mücahitler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Celal Bayar mesajında, Cumhuriyet Bayramını kutlayarak,  Ulu Önder Atatürk’e, Türk Silahlı Kuvvetlerine ve Türk halkına şükranlarını sundu.

Kurtuluş Savaşı sonucunda 29 Ekim 1923’te bağımsız, modern ve laik Türkiye Cumhuriyeti’nin dünyadaki saygın yerini aldığını belirten Bayar, Kıbrıs Türk halkının da her zaman Anavatan’ın izinden yürüdüğünü ve benzer bir direnişle özgürlüğüne ve egemenliğine kavuştuğunu vurguladı.

Bayar, bugün içte ve dışta Türkiye Cumhuriyeti’ne ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne göz dikenler olduğunu söyleyerek, “ Ancak bunlar emellerine kavuşamayacaklardır. Türk halkının ve Türk gençliğinin her zaman olduğu gibi bundan böyle de kararlılıkla Cumhuriyetlerimize sahip çıkacaklarına olan inancımız tamdır” dedi.

İŞCAN

Atatürkçü Yaşam Derneği Genel Başkanı Ahmet İşcan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajında, Cumhuriyet’in 92. yıldönümünü kutlayarak, kurtuluş mücadelesinin başarıya ulaşmasında büyük kahramanlıklar sergileyen başta Atatürk olmak üzere tüm emeği geçenleri saygı ve minnetle andı.

ÖMÜRLÜ

KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Emekli Astsubaylar Derneği Başkanı Genel Başkanı Esen Ömürlü ise mesajında, Türk Milletinin kendine emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti’ni huzur ve refah dolu yarınlara ulaştırmak için el birliğiyle çalışacağını, Atatürk ilke ve devrimlerine her zaman sahip çıkacağını kaydetti.

Ömürlü,  “Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve canından aziz bildiği vatanı için kanlarını seve seve bu toprağa akıtmış şehitlerimizi, rahmet ve minnetle yad eder, yüce milletimizin Cumhuriyet bayramını kutlarız” ifadesine yer verdi.

EMEKLİ SUBAYLAR DERNEĞİ

Emekli Subaylar Derneği ise, “Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Milletine armağanı Cumhuriyetin kuruluşunun 92’nci yılını kutlar, barış ve huzur dolu yarınlar diler, çok büyük fedakarlıklar ve zorluklar altında kazanılan milli mücadelenin şehitlerini rahmet, gazileri minnet ve Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü sevgi ve saygı ile anarız” dedi.

DİREKTÖR

Emekli Mücahitler Derneği Başkanı Mehmet Salih Direktör ise, “Takdire şayan fedakarlıklarla kurulan Cumhuriyeti yaşatmak için Atamızın ilkelerinden ayrılmamak boynumuzun borcudur” dedi.

Direktör, “Anavatanla birlikte, omuz omuza, tüm kurum ve kuruluşlarımızla her zamankinden daha çok birlik ve beraberlik içinde hareket edelim. Hak edenlere hak ettikleri cevabı artık verelim” ifadelerini kullandı.

DP-UG GAZİMAĞUSA İLÇE BAŞKANI ATAOĞLU KUTLAMA MESAJI YAYINLADI

Demokrat Parti –Ulusal Güçler (DP-UG) Gazimağusa İlçe Başkanı, Milletvekili Fikri Ataoğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı yayımlayarak, ülkenin birlik ve beraberliğine dikkat çekti.

Fikri Ataoğlu, Büyük Önder Atatürk’ün önderliğinde kurulan çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin  92.yıldönümüne KKTC’de de coşkuyla ulaşıldığını kaydetti. Ataoğlu, çağdaş, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye’yi, Atatürk’ün gösterdiği hedefe taşıyabilmenin yolunun, O’nun ilke ve inkılâplarının ışığında çok çalışmaktan, birlik ve beraberliği korumaktan geçtiğini ifade etti.

Ataoğlu, şöyle devam etti:

“Gururla kutladığımız cumhuriyetimizin kuruluş yıldönümünde, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan vatan topraklarının bütünlüğünü ve Atatürk’ün Türk gençliğine ve Türk milletine en büyük emaneti olan cumhuriyeti ve cumhuriyetin tüm kurumlarını, birlik ve beraberlik içinde korumanın azmi ve kararlılığı içinde görevimizin başında olduğumuzu bir kez daha ifade etmek isterim"

UBP GENEL BAŞKANI ÖZGÜRGÜN’DEN 29 EKİM MESAJI​

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Türkiye’nin varlığının Kıbrıslı Türklere güç vermeye devam ettiğini kaydederek, Türkiye Cumhuriyeti’nin 92’nci kuruluş yıldönümünü kutladı.

Türkiye’nin etraftaki olumsuz gelişmelere rağmen, demokratik gelişmesini ve ekonomik kalkınmasını kararlılıkla sürdürerek güçlü ve saygın bir ülke haline geldiğini kaydeden Özgürgün, Türkiye Cumhuriyeti’nin Atatürk önderliğinde ve Türk milletlinin kahramanlığıyla yazılan bir “destan” olduğunu söyledi.

Özgürgün, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 92’nci yılını milletçe duygu ve inanç birliği içinde büyük bir coşkuyla ve kıvançla kutluyoruz” dedi.

"TÜRKİYE’NİN VARLIĞI BİZLERE GÜÇ VERMEYE DEVAM EDİYOR”

Türk milletinin, ortak değerler etrafında kenetlenerek, birlik ve beraberlikle daha güçlü ve refah bir Türkiye yaratacağına inanç belirten UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda şunları kaydetti:

“Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin güçlü ve etkin varlığı, her koşulda Anavatanına güvenini arttırarak koruyan, inandığı değerlerinden taviz vermeyen, Kıbrıs Türk halkının umudu ve gururu olarak bizlere, dün olduğu gibi güç vermeye devam etmektedir.

Türk Ulusunun ayrılmaz parçası Kıbrıs Türk Halkı olarak Cumhuriyetin ve Türk Milletinin temel değerlerine sahip çıkarken, Atatürk’ün gösterdiği yolda yürümeye kararlılıkla devam edecek, devletimizi daha refah bir geleceğe kavuşturmak için var gücümüzle çalışacağız.

Kıbrıs Türk Halkı bu adada Anavatan Türkiye’mizle ele-ele çıktığımız yolu, sonsuza dek gönül-gönüle yürümeye kararlılıkla devam edecektir.”

ALANLI: “GÜÇLÜ TÜRKİYE, GÜÇLÜ KKTC DEMEKTİR”

Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı,  Türkiye Cumhuriyeti’nin 92’nci kuruluş yıldönümünü dolayısıyla yayımladığı mesajında, bu anlamlı günde, Ulu Önder Atatürk'ü onun kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan şehitleri ve gazileri sonsuz minnet, şükran ve rahmetle andı.

Cumhuriyetin, Büyük Atatürk'ün Türk milletine yaptığı rehberlikle kurduğu en büyük eser olduğunu belirten Alanlı, bu eserle Türkiye Cumhuriyeti’nin, aradan gecen 92 yılda, güçlü ve modern bir devlet teşkilatı kurduğunu kaydetti. Alanlı, “Güçlü Türkiye, güçlü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti demektir” ifadesini kullandı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin, Atatürk'ün izinde sonsuza kadar yaşayacağını ve Türk ulusunu çağdaş uygarlığın üstüne taşıyacağını belirten Alanlı mesajında, “29 Ekim 1923 yılından itibaren, Kıbrıslı Türklere rehber olan Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunu en kalbi duygularımla kutluyorum” ifadesine yer verdi.

ARTER'İN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Cumhuriyetin kurulmasındaki en önemli etkenin, halkın, karanlık güçlere karşı  tek yürek olarak birbirine kenetlenmesi olduğunu belirtti.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda Arter, “Maddi ve manevi haklarını ayaklar altına almaya uğraşanlara karşı destansı bir mücadele veren atalarımız, milli değerlerimizle başımız dik ve kendi vatanı üzerinde bağımsız yaşama hakkını tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına miras bırakmıştır. Onurla ve kıvançla 92’nci yıldönümünü kutladığımız Cumhuriyetin kurulmasındaki en önemli etken; zafere olan inancıyla kahraman Türk Ordusu ve onun değerli komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün karanlık güçlere karşı halkı tek yürek olarak birbirine kenetlemesidir” dedi.

Tüm şehitlere  rahmet dileyen Arter, halkın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

SİBER: “BİRLİK, BERABERLİK VE KARDEŞLİK RUHUNUN, TÜRKİYE CUMHURİYETİ’Nİ ÇOK DAHA GÜÇLÜ KILACAĞINA İNANCIM TAMDIR”

Cumhuriyet Meclis Başkanı Sibel Siber, birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhunun, Türkiye Cumhuriyeti’ni çok daha güçlü kılacağına ve daha iyi bir geleceğe taşıyacağına olan inancının tam olduğunu belirtti.

Siber, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Mustafa Kemal Atatürk’ün çağdaş ve güçlü bir ülke kurmak için halkıyla birlikte başlattığı özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinde, Anadolu halkının gösterdiği birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışmanın dünya uluslarına her zaman örnek teşkil ettiği kaydedildi.

Bugün de birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhunun, Türkiye Cumhuriyeti’ni çok daha güçlü kılacağına ve daha iyi bir geleceğe taşıyacağına olan inancının tam olduğunu dile getiren Siber, “Buna sadece bizlerin değil tüm bölge halklarının ihtiyacı vardır” dedi.

Siber, mesajında şunları kaydetti:

“Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 92. yılında gerçekleşen ve ‘Asrın projesi’ olarak adlandırılan Anadolu’daki kaynağından adamıza su gelmesini sağlayan proje, çok büyük bir başarı öyküsüdür. Türkiye Cumhuriyeti'nin her geçen yılda daha da gelişip, ilerlemesi ve güçlenmesi dileğiyle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı şahsım ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Meclisi adına en içten duygularımla kutlarım”.

KARADENİZ KÜLTÜR DERNEĞİ, 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI YAYIMLADI

KKTC Karadeniz Kültür Derneği Genel Başkanı Beki Aygün, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 29 Ekim 1923 yılında kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin 92. yıldönümüne ulaşmasını sevinç ve gurur içinde kutladıklarını kaydetti.

KKTC Karadeniz Kültür Derneği Genel Başkanı Aygün  29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, cumhuriyetin, Türk ulusuna en yakışan yönetim biçimi olduğu belirtti.

Aygün ayrıca, KKTC Karadeniz Kültür Derneği olarak tüm Türk Halkının Cumhuriyet Bayramı’nı kutladıklarını kaydetti.

ERTUĞRULOĞLU: “CUMHURİYET BÜYÜK BİR ZAFERİN SONUCU”

Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

Cumhuriyet rejiminin, egemenliği ve halkın iradesine saygıyı temel alan en demokratik yönetim şekli olduğunu ifade eden Ertuğruloğlu şöyle devam etti:

“Kurulduğu günden beri Türk Ulusu’nun çağdaş uygarlık düzeyine çıkmasının itici gücü olan Cumhuriyet, her alanda ilerleyişin kaynağı ve ulusal birlik ve beraberliğin en büyük güvencesi olmuştur.

Cumhuriyet, her şeyini kaybetmiş olan bir milletin ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği milli mücadelenin sonucunda elde ettiği büyük bir zaferin sonucudur.

Kurtuluş Savaşı’ndan sonra yapılan Türk devrimlerinin temeli Cumhuriyet olmuştur, Büyük Önder Atatürk, Cumhuriyet rejiminin ‘egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ ilkesini hayata geçirebilecek yegane yönetim biçiminin cumhuriyet olduğuna karar vermiş ve 29 Ekim 1923’de Türkiye Cumhuriyeti ilanına öncülük etmiştir.

Atatürk’ün önderliğinde verilen İstiklal Savaşı dünyadaki tüm mazlum milletlere bağımsızlık ve varoluş mücadelesinde örnek olmuş, ilham vermiştir. Kıbrıs Türk halkı da Anavatanı’ndan aldığı güçle egemenlik ve bağımsızlığını kazanmış, Mücahit, Mehmetçik’le omuz omuza varoluş mücadelesi vermiştir. Kıbrıs Türkü, Atatürk’ün Anadolu’ya geçerek başlattığı ve önderlik ettiği milli mücadeleyi dikkatle izlemiş, desteklemiş, Kurtuluş Savaşı’na katılıp şehitler vermiş, Atatürk ilke ve devrimlerinin kendi toplumunda uygulayıcısı olmuştur.

Kısa süre sonra,15 Kasım’da da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 32’inci kuruluş yıldönümünü aynı coşkuyla kutlayacağız. Kıbrıs Türkü uzun yıllar, varlığını, özgürlüğünü, ulusal kimliğini korumak için büyük fedakârlıklarla kahramanca mücadele etmiş ve bu mücadelesini 1983 yılında, ortak iradesiyle kurduğu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile taçlandırmıştır.

Büyük Önder Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, canından aziz bildiği vatanı için kanlarını bu toprağa dökmüş şehitlerimizi rahmet ve minnetle bir kez daha anarken, Türkiye Cumhuriyeti’nin bugünlere gelmesinde hizmet verenlerin önünde saygıyla eğiliyoruz.”

TAÇOY, 29 EKIM CUMHURİYET BAYRAMI NEDENİYLE KUTLAMA MESAJI YAYIMLADI

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) Genel Sekreteri Hasan Taçoy, Türkiye Cumhuriyeti’nin 92’inci kuruluş yıldönümünü gurur ve kıvançla kutladıklarını kaydetti.

Taçoy yayımladığı mesajında, Türkiye Cumhuriyeti’nin 92’inci kuruluş yıldönümünü gurur ve kıvançla kutladıkları bugünlerde, Cumhuriyet’in, her şeyini kaybetmiş olan bir milletin ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği milli mücadelenin sonucunda elde ettiği büyük bir zaferin sonucu olduğunu herkesin bir kez daha hatırlaması gerektiğini kaydetti.

Haçan Taçoy’un mesajı şöyle devam etti:

“Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak kendimize örnek aldığımız bu ulvi Cumhuriyet, attığımız her adımda tarihi gelişimi ve özellikle de son dönemdeki dünya çapında takdir gören ilerlemesiyle bizlere örnek olmaktadır.

Cumhuriyetimizin 92’inci yılını kutladığımız bu günlerde, geleceğe büyük bir ümit, inanç ve gayretle yürümek azmi ve de kararlılığı içerisinde olduğunu görmek bizlere her zamanki gibi güven ve tarifi imkansız bir mutluluk vermektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve de silah arkadaşlarını, canından aziz bildiği vatanı için kanlarını bu toprağa dökmüş tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle bir kez daha yad ediyor Cumhuriyet Bayramınızı yürekten en kalbi sevgilerimle kutluyorum”.

BAŞBAKAN KALYONCU, 29 EKIM CUMHURİYET BAYRAMI NEDENİYLE KUTLAMA MESAJI YAYIMLADI

Başbakan Ömer Kalyoncu, Türkiye’yi köklü biçimde modern dünyaya ve Avrupalı değerlere bağlayan Cumhuriyet ilanının, aynı zamanda demokrasinin, temel insan hak ve özgürlüklerinin, sosyal hukuk devletinin oluşumuna da fırsat yarattığını belirtti.

Başbakan Kalyoncu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda, “Türkiye’nin gelişmiş ve demokratik  bir barış ve huzur diyarı olarak bölgemizde ışımasını gönülden diliyor ve bu duygularla, tüm Türkiye halkının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı içtenlikle kutluyorum” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu ve reformlarıyla KKTC’ye ve Kıbrıs Türk halkına esin verdiğini kaydeden Kalyoncu şöyle devam etti:

“Türkiye’yi köklü biçimde modern dünyaya ve Avrupalı değerlere bağlayan Cumhuriyet ilanı, aynı zamanda demokrasinin, temel insan hak ve özgürlüklerinin, sosyal hukuk devletinin oluşumuna da fırsat yaratmıştır. O nedenle, Türkiye halkı için cumhuriyet ile demokrasi kavramları bir aradadır.  Atatürk’ün hedeflediği “çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmak” için 92 yıldır bir yolculuk yapan Türkiye Cumhuriyeti, bu yolculuğuna halen devam ediyor. Aynı şekilde biz Kıbrıslı Türkler de, önümüze yeni reformlar yapma hedefini koyarak, daha adil, daha demokratik, daha sosyal paylaşımcı, daha özgürlükçü bir düzen yaratmaya çalışıyoruz. Türkiye’nin gelişmiş ve demokratik  bir barış ve huzur diyarı olarak bölgemizde ışımasını gönülden diliyor ve bu duygularla, tüm Türkiye halkının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı içtenlikle kutluyorum.”

KIBRIS SAĞLIK TURİZMİ KONSEYİ’NDEN BAYRAM MESAJI

Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kurucu Başkan Ahmet Savaşan mesajında, Cumhuriyet Bayramının, Türk milletinin tarihindeki en önemli gurur günlerinin başında geldiğini ifade ederek, “İnsani değerlere önem veren, milletin kendi kendini yönettiği, hukukun üstünlüğüne dayalı, demokratik, laik, adaletli bir yönetim şekli olan Cumhuriyetle birlikte Türkiyemiz her alanda büyük adımlar atmış ve çağdaş uygarlık düzeyine ulaşma yolunda da hızla ilerlemiştir” dedi.

Savaşan, farklı dil, inanç ve kültürleri bir arada yaşatan, gönülleri kaynaştıran adalet ve barış medeniyetinin mirasçıları olarak Türk milletinin, kardeşçe birbirini kucaklayarak, aydınlık yarınları hep birlikte kuracağına olan inancının tam olduğunu kaydetti.