Mağusa Serbest Liman Bölgesi’nde “Ak Ege Freeport” isimli şirkete ait ambardan 2014 yılı Kasım-Aralık ayları içerisinde toplam 328 koli sigara çalan zanlılar Barış Gül, Kadir Korkmaz, Ecevit Kunna, Murat Şengül ve Alparslan Kunna dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldılar. “Kasti hasar”, “Ambar açma” ve “Sirkat” suçlamalarıyla ilgili olarak mahkemeye çıkarılan Barış Gül ile Ecevit Kunna hükümsüz tutuklu olarak yargılanmak üzere 2 ayı geçmemek şartıyla cezaevine gönderilirken, zanlılar Kadir Korkmaz, Murat Şengül ve Alparslan Şengül tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlanarak serbest bırakıldılar.

Toplam 49 bin 680 TL değerinde sigara çaldılar

Meselenin tahkikat memuru Ali Aydoğanlı, zanlı Murat Şengül ile Alparslan Şengül’ün 6-7 Kasım tarihlerinde “Ak Ege Freeport” isimli şirkete ait ambarı açarak içeriden toplam 45 bin 264 TL değerinde 269 koli sigara çaldıklarını açıkladı. Aydoğanlı, zanlı Barış Gül, Kadir Korkmaz, Ecevit Kunna ve Murat Şengül’ün 2 Aralık’ta yine “Ak Ege Freeport” isimli şirketin ambarından toplam 4 bin 416 TL değerinde 32 koli sigara çaldığını belirtti.

Zanlı Gül ile Kunna’nın sabıkası var

Polis Memuru Ali Aydoğanlı, zanlı Barış Gül ile Ecevit Kunna’nın benzeri meselelerden sabıkalarının olduğunu belirtti. Aydoğanlı, zanlı Gül’ün benzeri meseleden dolayı hapis cezasına mahkûm edildiğini ve hapisten Kasım ayında çıktığını belirterek, zanlı Kunna’nın da benzeri suçtan dolayı hüküm giydiğini söyledi. Zanlılar aleyhine yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Aydoğanlı, zanlı Gül ile Kunna’nın benzeri suç işlemeye meyilli olduğunu ifade ederek 3 ayı geçmemek şartıyla cezaevine gönderilmelerini talep ederken, zanlı Kadir Korkmaz, Murat Şengül ve Alparslan Şengül’ün ise uygun bir teminata bağlanmalarını talep etti.

Zanlı Gül ile Kunna cezaevine gönderildi

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, Barış Gül ile Ecevit Kunna’nın davaları mahkemece sonuçlanıncaya değin 2 ayı geçmemek şartıyla hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmelerine emir verdi. Toroslu, zanlılar Kadir Korkmaz, Murat Şengül ve Alparslan Şengül’ün ise kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışlarının men edilmesine, 2’şer KKTC vatandaşının 50’şer bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine ve zanlı Korkmaz’ın 5 bin TL nakdi teminat ödemesine, zanlı Murat Şengül ile Alparslan Şengül’ün ise 7’şer bin TL nakdi teminat ödemesine emir verdi. 

1-179.jpg

2-197.jpg

3-127.jpg