Gamze Pir Baykur

Mağusa’da tasarrufunda 500 mg ağırlığında Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde bulunduran sanık Tugay Menan Tayşi, dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” davasından yargılanarak suçlu bulunan sanık Tayşi, 3 ay hapis cezasına mahkum edildi.

Üzerinde ve arabasında bulunmuştu…

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri 19 Nisan 2016 tarihinde aldıkları bir bilgide sanık Tugay Menan Tayşi’nin kullanımındaki, EM 414 plakalı araçta kanunsuz uyuşturucu madde olduğunu öğrenmesi üzerine konu aracın ve sanık Tayyişi’ Suriçi’nde tespit etmişi.

Sanık Tayşi polisi görmesi üzerine tasarrufundaki uyuşturucu maddeyi yutmaya çalışmış, yutmaya çalışırken de konu maddenin bir kısmını tişörtüne, araba koltuğuna ve asfalta dökmüştü. Akabinde polis yaptığı aramada sanık Tayşi’nin üzerinde yarım gram, arabasında ise torpido gözünde ve sol kapı cebinde az miktarda uyuşturucu madde bulmuştu.

Suçlu bulundu…

Davanın kararını okuyan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Yargıcı Mesut Mesutoğlu, sanık Tugay Menan Tayşi’yi aleyhine getirilen davadan suçlu bularak mahkum ettiğini açıkladı.

Sanık Tayşi’nin işlemiş olduğu uyuşturucu suçunun ağır suçlardan olduğunu belirten Mesutoğlu, ibret verici ve caydırıcı cezalar verilmesi gerektiğinin altını çizdi. Mesutoğlu, sanık Tayşi’nin konu suçu planlı, programlı ve insan hayatını hiçe sayarak işlediğini ifade ederek, sanığa hapis cezası verilmesinin kaçınılmaz olduğunu belirtti. Sanık Tayşi’ye kısa süreli bir hapis cezası vermeyi uygun ve adil bulduklarını belirten Mesutoğlu, sanığı 3 ay hapis cezasına mahkum ettiklerini açıkladı.