İstanbul Ümraniye'de döviz bürosuna gelen yabancı uyruklu hırsızlar, tırnakçılık yöntemiyle 3 dakika da 2 bin 600 doları çalarak kayıplara karıştı.

Olay Ümraniye'de bulunan alışveriş merkezi içerisinde bulunan bir döviz bürosunda meydana geldi. Para bozdurmak bahanesi ile döviz bürosuna gelen biri kadın 3 yabancı uyruklu hırsız, vezne görevlisini lafa tuttu. Tırkançılık yöntemi ile bakmak için ellerine aldıkları dolarların 2 bin 600'ünü çalan zanlılar kayıplara karıştılar. Olaydan hemen sonra şüphelenerek sayım yapan iş yeri çalışanları 2 bin 600 dolarlarının çalındığını anlayınca durumu polise bildirdiler. İş yeri kameraları ve çevre kameraları izleyen polis hırsızların peşine düştü.

İş yeri sorumlusu Mustafa Altuğ "Bizim gibi iş yerlerinde bu tür hırsızlıklar sık sık oluyor. Bizim de başımıza geldi. Bayan arkadaşımızın bir anlık boşluğundan yararlanarak 2 bin 600 doları çaldılar. Şüphelenerek sayım yaptık ve peşlerinden çıktık ama bekleyen taksiyle hızlıca uzaklaştılar. Biz bu hırsızların yakalanarak mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz" dedi.

Kameralara yansıyan görüntülerde ise hırsızlar kasiyeri oyalayarak kabinin dışına çekiyor. Kasiyerin elindeki dolarları alarak bir şey anlatmaya çalışan hırsız, bu sırada 2 bin 600 doları tırnakçılık yöntemiyle çalıyor ve hızla uzaklaşıyor.

3 dakikada 2 bin 600 dolar çaldı !