Kuzey Kıbrıs Turkcell’in ana sponsorluğu ve Yakın Doğu Üniversitesi’nin ev sahipliğinde uzmanlar buluşuyor

Kuzey Kıbrıs Turkcell’in ana sponsorluğu ve Yakın Doğu Üniversitesi’nin ev sahipliğinde 10 Aralık Perşembe sabahı saat 09.00’da Yakın Doğu Üniversitesi Kütüphanesi Büyük Salon’da başlayacak.

 “Engelsiz Bilişim Günleri” bu yıl da Kuzey Kıbrıs Turkcell’in ana sponsorluğu ve Yakın Doğu Üniversitesi’nin ev sahipliğinde 10 Aralık sabahı başlıyor.

“3. Engelsiz Bilişim Günleri” iki gün boyunca çok sayıda uzmanı konuk edecek.

Kuzey Kıbrıs Turkcell ana sponsorluğu, Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu ve YDÜ KKTC Engelsiz Bilişim Platformu işbirliğinde düzenlenen organizasyon YDÜ Center of Excellence’a bağlı Toplumsal Araştırma Merkezi’nce yapılacak.

‘Engelsiz Medya’ paneli

‘Engelsiz Bilişim Platformu’nun açılış günü, 10 Aralık Perşembe saat 17.30’da Kuzey Kıbrıs Turkcell tarafından düzenlenen ‘Engelsiz Medya’ paneli de yer alacak.
Yakın Doğu Üniversitesi Büyük Salon’da yer alacak panelde, ülkemiz medyasının değerli temsilcileri, yeni medya düzeni ile engelsiz bilişimi tartışacak.

İki gün boyunca sürecek

“3. Engelsiz Bilişim Günleri”nde iki gün boyunca pek çok önemli konu tartışılacak.
Etkinlikte “Engelli bireylerin fiziksel, sosyal, ekonomik ve kültürel çevrelerinden aldıkları sağlık ve eğitim hizmetleri, bilgiye, iletişime erişimleri ve tüm insan haklarından, temel özgürlüklerinden tam yararlanmalarının sağlanmasının önemi” tartışılacak. Görme engelli bireylerin teknoloji kullanımından, istihdam fırsatlarına kadar pek çok konunun tartışılacağı “3. Engelsiz Bilişim Günleri”nde, “Çocuklar Yaşadıklarından Öğrenirler” isimli çalıştay da gerçekleştirilecek.