Evrim Kamalı

Tasarrufundaki 3 gram 291 miligram eroin ve 404 miligram ağırlığında hintkeneviri ile KKTC’ye giriş yaparken yakalanan sanık Muhammed Ali Biçer 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Muhammed Ali Biçer aleyhindeki karar dün Lefkoşa Ağır Ceza mahkemesi tarafından açıklandı. Başkan Ömer Güran, Yargıçlar Rauf Kürşat ve Vedia B. Barkın’dan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkeme heyetinin vermiş olduğu kararı Başkan Güran açıkladı. Kararda sanık lehine ve aleyhine olan olguları değerlendirdiklerini belirten Başkan Güran, sanığın işlemiş olduğu suçun 3 gram 291 miligram eroin ve 404 miligram ağırlığında hintkeneviri ithal ve tasarrufu olduğunu söyledi. 

“Caydırıcı bir ceza vermekten başka seçenek yok”

Güran, sanığın iki tür uyuşturucu madde ile haşır neşir olduğunun görülebileceğine ve böylesi bir durumda sanığa caydırıcı bir ceza verilmesinden başka bir seçenek bulunmadığına vurgu yaptı. Sanığın suçunu kabul edip adaletin erken tecellisine katkıda bulunmasını lehine hafifletici neden olarak değerlendirdiklerini belirten Başkan Ömer Güran, tüm bu olgular ışığında suçlu bulup mahkûm ettikleri sanığı, kamu menfaatini de göz önünde bulundurarak 9 ay hapis cezası ile cezalandırdıklarını açıkladı.