3 GÜN GECİKMEYE YÜZDE 237 FAİZ

Araç Kayıt ve Ruhsatlandırma Dairesi’nde son zamanlarda meydana gelen sistemsel arızalardan ötürü yaşanan yoğunluğun faturası vatandaşlara ödettiriliyor. Motosiklet muayenesini yaptırmak isteyen Hüseyin Mihver isimli vatandaş da, dairede yaşanan kaostan nasibini aldı. 3 gün geciktiği gerekçesiyle, 40 TL yerine 135 TL ödedi.

VATANDAŞ İSYAN ETTİ

28 Ekim tarihine kadar yaptırması gereken motosiklet muayenesini 3 gün sonra dün yaptırmaya giden vatandaş, kendisinden cezalı motor muayenesi adı altında yüzde 237 faiz alınmasına isyan etti.

Rana SARRO

Araç Kayıt ve Ruhsatlandırma Dairesi’nde uzun süreden beridir karşılaşılan sistemsel arızalardan ötürü yaşanan yoğunluğun faturası vatandaşlara ödettiriliyor.

kadin-2.jpg

Maliye Bakanlığı Bilgi İşlem Bölümü’nde bir süre önce oluşan arıza nedeniyle sistemin çalışmadığı dairede, birden çok sefer internet sağlayıcısı ADSL sisteminin de çökmesiyle, dairede adeta kaos yaşandı, günlerce sistemin çalışmadığı dairede, işlemler yapılamadı.

Yasa Gücünde Kararname gereği kayıttan düşmüş motorlu araçlara uygulanan affa da denk gelen sistemsel sorunlar, işlemlerin de birikmesine neden oldu. Uzun bir süreden beridir meydana gelen sistemsel sorunlar, vatandaşların çoğu zaman geri çevrilmesi ve dairede ciddi bir yoğunluk yaşanması sonucunu doğurdu.

Daire’de yaşanan izdiham nedeniyle, vatandaşlar sıra bekleyerek, günlerini dairede geçirmek zorunda kalırken; daireye işlem yaptırmak üzere giderek, aşırı yoğunluktan ötürü sıra bekleyemeyen vatandaşlar ise, gecikmeye düşerek, yüzde 237 ceza bedeli ödemek zorunda kaldı. Motosiklet muayenesini yaptırmak isteyen Hüseyin Mihver isimli vatandaş da, dairede yaşanan kaostan nasibini aldı.

“28 EKİM SON TARİH”

Gazetemiz muhabiri Rana Sarro’ya yaşadığı mağduriyeti anlatarak adeta isyan eden Özgül Mihver isimli vatandaş, son tarih 28 Ekim olan motosiklet muayenesi işlemini yaptırmak üzere giden eşi Hüseyin Mihver’in, dairede ciddi bir yoğunlukla karşılaştığını belirtti.

“YOĞUNLUKTAN İŞLEM YAPTIRAMADI”

Özgül Mihver isimli vatandaş, kanser hastası olan eşi Hüseyin Mihver’in, 28 Ekim’de daireye gittiğini ancak yoğunluk nedeniyle uzun saatler sıra bekleyemediğini ve geri döndüğünü anlattı.

“29 EKİM ZATEN RESMİ TATİLDİ”

Özgül Mihver, 29 Ekim de resmi tatil olduğundan; işlem için daireye ancak 31 Ekim olan dün giderek işlem yaptırmak istediklerini ifade etti.

“31’İNDE GİTTİ, 40 TL YERİNE 135 TL ÖDEDİ”
3 gün gecikmeli olduğundan motosiklet muayenesini cezalı ödediklerini belirten Özgül Mihver isimli vatandaş, muayene ücreti olan 40 TL yerine, 135 TL ödediğini belirtti.

kadin-6-287x300.jpg