Hüseyin ÇİÇEK

İnönü Kavşağında durdurduğu araçta uyuşturucu bulan polis, olayla ilgili gözaltına aldığı 5 zanlıyı dün tutukluluk talebi ile Gazimağusa Kaza Mahkemesinde nöbetçi Yargıç huzuruna çıkardı.

Mahkemeye olayı aktaran meselenin tahkikat memuru adli şubede görevli polis Cüneyt Arkın, 4 Ekim 2014 tarihinde İnönü yol kavşağında zanlıların kullanımında olan aracın durdurulduğunu ve araç içerisinde zanlılar huzurunda arama yapıldığını söyledi. Aracın sol ön yolcu koltuğunun önünde bulunan paspasın altında yarım gram “Sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu madde bulunduğunu anlatan Arkın, aracın hemen yanında ise  zanlıların attığı bir kağıt içerisinde 1 gram “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu madde daha bulunduğunu söyledi. Zanlılar hakkında yürütülen soruşturmanın devam ettiğini anlatan Arkın, uyuşturucu maddelerin içerisinde bulunduğu kağıt ile paketin parmak izi incelemesinin sonuçlarını beklediklerini kaydetti.

Dördü gönüllü ifade verdi

Zanlı 5 M.U hariç, zanlılar M.C, F.K, M.K, İ.K’nın  gönüllü ifade verdiklerini aktaran Arkın, tahkikatın salimen yürütülebilmesi için zanlıların 8’ er gün süre ile poliste tutuklu kalmalarını talep etti. Savcı Serhan Bundak bu süreyi 3 gün ile sınırlandırdı. Zanlı avukatının da itirazı olmaması üzerine Yargıç Ayşen Toroslu zanlıların 3’ er gün süre ile poliste tutuklu kalmalarına izin ve emir verdi.