Lefkoşa bölgesinde Narkotik ekipler tarafından tutuklanan Nanle Joel Sura’nın itirafı ile Sura’ya uyuşturucu madde sattığı belirlenen ve Narkotik polisler tarafından düzenlenen operasyonda evinde 60 gram uyuşturucu madde bulunan Sayir Sani Abu Bakar ile evde misafir olarak bulunan Jıbrıl O. Duduyemi ve Olayinka O. Gbajabiamila dün yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Nadire BAHADİ

Polisin zanlılar hakkında başlattığı soruşturma tamamlanırken Nijeryalı zanlılar tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlanarak serbest bırakıldı.

Polis soruşturmasını tamamladı

Olay ile ilgili mahkemede ifade sunan polis memuru Mustafa Kavaz, 2 Nisan 2015 tarihinde Narkotik ekiplerin Lefkoşa’da tasarrufunda uyuşturucu madde bulunan Nanle Joel Sura’dan yapılan soruşturmada söz konusu uyuşturucu maddeyi Gazimağusa’da Sayir Sani Abu Bakar’dan aldığını itiraf etmesi üzerine zanlı Bakar’ın Gazimağusa’da bulunan evinde belirlenerek tutuklandığını hatırlattı. Bakar’ın evinde polis ekipleri tarafından arama yapıldığını söyleyen Kavaz, tuvalet pisuarının içerisinde 60 gram uyuşturucu madde ve evde 10 adet içerisinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğu belirlenen boş paketin bulunup kanıt olarak alındığını ifade etti. Zanlılar hakkında başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ifade eden Kavaz, mahkemeden teminat talebinde bulundu.

Serbest bırakıldılar

Gazimağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Ayşen Toroslu, Sayir Sani Abu Bakar, Jıbrıl O. Duduyemi ve Olayinka O. Gbajabiamila’nın yurt dışına çıkışlarını yasaklayarak pasaport ve seyahat belgelerine el konulmasına ve 5 bin TL nakdi teminat yatırmasına karar verdi. Mahkeme emri ile haftada 1 gün en yakın polis karakoluna giderek ülkede bulunduklarına dair imza atacak olan Nijeryalı zanlılar teminat şartlarını yerine getirerek serbest bırakıldı.