İstanbul'da artan sıcak havadan bunalan vatandaşlar, hafta ortası olmasına karşın Boğaz'da denize girdi. 3. Köprü manzaralı Rumeli Feneri'nde bulunan Altın Kum Plajı'nda renkli görüntüler oluştu.

Yurt genelinde sıcak havalar etkisini arttırmaya devam ederken, İstanbul'da hava sıcaklığının 39 dereceye yaklaşması, vatandaşları bunalttı. Yakıcı havanın etkili olduğu kentte, sahil kıyısına gelenler Yavuz Sultan Selim Köprüsü manzaralı sahillerde denize girdi.

Hafta ortası olmasına rağmen boğazdaki sahillerin dolu olduğu görülürken, bazı vatandaşlar, henüz inşaat aşamasındaki Yavuz Sultan Selim Köprüsü manzaralı denize girerek serinlemeye çalıştı.

İstanbul'a yerleşen Suriyeli vatandaşların da boğazın serin sularında yüzdükleri görüldü. Tehlikeye karşı can kurtaran ekiplerinin sık sık uyarı yaptığı plajların, önümüzdeki günlerde daha da yoğun olması bekleniyor.

Sıcak havalarda Yavuz Sultan Köprüsü manzaralı boğazda serinlemeyi tercih eden Serkan Kılıç adlı vatandaş, "Köprü manzaralı plaj burada yüzmek herkese nasip olmaz. Mutluyuz. Köprümüz de yapılıyor. Havaların sıcak olması plajların kalabalık olmasında etken. Hafta sonu daha çok kalabalık olur" şeklinde açıklama yaptı.

Adem Çakır adlı bir başka vatandaş ise "Burası çok keyifli. Zaten burası boğazın en temiz yeri. Burada olmaktan keyif alıyoruz. Ortam çok güzel" dedi. Ailece plaja yüzmeye gelen Aysun Çınar adlı kadın da, manzaraya dikkat çekerek, "Buraya her zaman geliyoruz. Yazları uğruyoruz. Manzarası çok güzel" diye konuştu.

Yurt genelinde kendini gösteren hava sıcaklarının, önümüzde günlerde İstanbul'da etkisini daha artırması bekleniyor.