Suna Erden

Lefkoşa-Güzelyurt anayolunda 24 Temmuz tarihinde Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası’na ait nakil aracında meydana gelen 3 milyon TL’lik silahlı soygun ile ilgili yeni tutuklamalar olduğu iddia edildi. Lefkoşa’da dün polis tarafından düzenlenen operasyonda soygun olayında aranan şahıs olan ancak Türkiye’ye kaçtığı için tutuklanamayan Rıfat Fırat’a yardım ettikleri öğrenilen üç kişi gözaltına alındı. Üç zanlıdan birinin Rıfat Fırat’ın akrabası olduğu, Lefkoşa’da yakalanan üç zanlının Rıfat Fırat’a kaçması için yardım ettikleri öne sürüldü. Gözaltına alınan üç zanlının bugün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarılmaları bekleniyor. 

TÜRKİYE’YE KAÇMIŞTI 

Kooperatif Merkez Bankası'na ait 3 milyon TL parayı taşıyan kiralık araç, Güzelyurt şubesine doğru yola çıkmış,banka aracı, Lefkoşa- Güzelyurt anayolu Mevlevi çemberine geldiği sıralarda, koyu mavi renkte biraraç aniden önünü kesip, kar maskeli silahlı iki soyguncu, nakil aracındaki banka memurlarını silah zoru ve tehdit ile araçtan indirmişti. Soygunculardan biri 3 milyon TL’nin bulunduğu banka aracını, diğeri de kendi araçlarını sürerek kayıplara karıştı. Birkaç dakika içerisinde meydana gelen olay sonrası, polis Güzelyurt ve çevresinde alarma geçmişti. 

KAYIP PARANIN AKIBETİ ORTAYA ÇIKABİLİR 

Soygundan kısa süre sonra olayı aydınlatan polis tutuklamalar yaparken, soygunla ilgili en önemli isim olan Mustafa Çetereisi önce Türkiye, ardından da İngiltere’ye kaçmıştı. Yine soygunu planlayan Rıfat Fırat ise Adıyaman’a kaçmış,bu nedenle KKTC’de yargı önüne çıkarılamamıştı. Polis, soygunda çalınan 3 milyon TL’den 770 bin 500 TL’yi bulurken, suçla bağlantılı Bilay Çete reisi, Mahmut Fırat ve Ramazan Alliş’i tutuklamıştı. Merkezi Cezaevi’nde tutuklu bulunan üç sanık hakkında hakkındaki yargı süreci devam ederken, dün itibari ile gerçekleşen yeni tutuklamaların soygun soruşturmasını nasıl etkileyeceği,zanlıların kayıp paranın akıbetini bilip bilmedikleri merak ediliyor.