Zorkun Taşer

Lefkoşa-Güzelyurt anayolunda Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası’nın para taşıyan aracının 24 Temmuz tarihinde silah zoruyla soyulması ile ilgili olarak Merkezi Cezaevi’nde hükümsüz tutuklu olarak bulunan Bilay Çetereisi, Mahmut Fırat ve Ramazan Alliş, dün ilk duruşmalarına Güzelyut’ta çıkarıldı. Mahkemeye ayrı ayrı suçlardan tek tek çıkarılan zanlıların davası, 27 Kasım’a ertelendi.
Çalınan 3 milyon TL’nin geri kalan 2 milyon 229 bin 500 TL’si henüz bulunamazken soygun olayında ismi geçen ve yurtdışına kaçarak izini kaybettiren Polis Müfettiş Yardımcısı Mustafa Çetereisi ise hala yakalanamadı.

Avukat dosyaları inleyememiş...

Güzelyurt Kazam Mahkemesi Yargıcı Rauf Kürşat huzurunda görülen davada, İddia Makamı Başsavcılık adına Ergin Atıcı hazır bulundu. 

Mahkemeye ayrı ayrı suçlardan tek tek çıkarılan zanlıların davası, 27 Kasım’a ertelendi.

İlk olarak Yargıç huzuruna çıkarılan Mahmut Fırat, avukatının dava dosyalarını inceleyemediğinden dolayı davası 27 Kasım’a ertelendi.

Ardından yardım yataklık, çalıntı para kabulü suçlarından Yargıç huzuruna çıkarılan Ramazan Alliş ise itham edildi.

Her iki suçlamayı da kabul etmeyen Ramazan Alliş’in de davası 27 Kasım’a alındı.

En son Yargıç huzuruna çıkarılan Mustafa Çetereisi’nin kardeşi Bilay Çetereisi’nin davası ise, itham ve Ağır Ceza’ya sevki için 18 Kasım’a ertelendi.