Çiğdem AYDIN

Kuzey Kıbrıs’ta 24 Temmuz 2014 tarihinde gerçekleşen ve ülke genelinde büyük yankı uyandıran Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası’na ait nakil aracından silah zoruyla çalınan 3 milyon TL’lik soygun olayının mahkemesine dün de devam edildi.

Silahlı soygun davasında dün yeni tanıklar dinlendi. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde süren duruşmalarda dava ile ilgili kanıtlar da mahkemeye sunuldu. Sunulan kanıtlar arasında soygun olayının baş zanlısı olduğu öne sürülen Polis Müfettişi Mustafa Çetereisi’nin zimmetine verilen tabancası ile uzaktan ses dinleme ve kayıt cihazı dikkati çekti. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden duruşmada önceki gün ifade veren polis memuru Halil Uyguroğlu dün kaldığı yerden devam etti. Uyguroğlu aranan kişiler Mustafa Çetereisi ile Rıfat Fırat’ın Ercan’dan çıkışlarını gösteren kamera görüntülerini mahkemeye sundu. 

Müdür Boran da dinlendi

Uyguroğlu’nun ardından Araç Kayıt Dairesi amiri Salih Boran meselede şüpheli olarak kaydedilen araçların sahiplerini gösteren evrakları mahkemeye emare olarak sundu.  Boran’ın ardından tanık olarak dinlenen itfaiye memuru Erkal Sayım ise olay günü oradan geçtiğini şüpheli olarak lacivert Ford marka araç gördüğünü camlarının siyah olduğu aracı aynasından takip ettiğini daha sonra aracın yoldan gelen gri renk bir aracın önünü kestiğini ve içerisinden çıkan silahlı iki kişinin aracı durdurduğunu gördüğünü söyledi. Olayın akabinde polisi arayarak bilgi verdiğini ve olay yerinden ayrıldığını belirtti.  Polis Çavuşu Ercan Atasay ise soruşturma kendisine verilen görevleri ve yaptıklarını mahkemeye anlatırken, Polis Çavuşu Hüseyin Özakdenizli ise sanığın yakalandıktan sonra evinde yapılan arama sonrası olay günü giydiğini iddia ettiği elbiselerini aldıklarını belirterek, elbiseleri mahkemeye kanıt olarak sundu.Tanık Polis Memuru Koral Çocuk da sanığın evinde yapmış olduğu arama esnasında almış oldukları emareleri mahkemeye sundu. Sunulan emareler arasında sanığın abisi olan polis müfettişi Mustafa Çetereisi’nin zimmetine verilen tabancasının yanı sıra 1 adet de uzaktan ses dinleme ve kayıt cihazı da vardı.

Sanığın şahadetinin ardından dava kaldığı yerden yeni tanıkların dinlenmesi için 17 Şubat 2015 tarihine ertelendi.