Evrim Kamalı

Lefkoşa-Güzelyurt anayolu Mevlevi kavşağında meydana gelen 3 milyon TL’lik soygun ile ilgili davada tutuklu olan sanık Bilay Çetereisi’nin polise verdiği gönüllü ifadenin geçersiz olduğuna karar verildi. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüşülen davada sanık avukatının alınan gönüllü ifadenin baskı ve şiddet altında alındığına dair itiraz etmesi üzerine başlayan duruşma içerisinde duruşmanın dün kararı açıklandı.

Kararı okuyan Yargıç Alev Ulunay, gece yatağında uyuyan bir kişinin, uyandırılıp tutuklama emri olmadan polis aracına bindirilip, suç kazası olan Güzelyurt’taki polis karakolu yerine Değirmenlik Karakolu’na götürülmesinin ve avukatından gizlenmesinin alınan ifadenin gönüllü ifade olmadığını açıkça gösterdiğini söyledi.

Ulunay, sanığın evinin tutuklama emri olmadan aranmasının da baskı niteliği taşıdığını dile getirerek, gönüllü ifadenin kabul edilmesinin sanığa haksızlık olacağını ifade etti.

Ulunay, bu nedenle gönüllü olarak nitelendirilen ifadenin mahkemeye kanıt olarak ibraz edilmesine izin verilmeyeceğini açıkladı. Sanık avukatının polisin sanığı darp ettiğine dair iddiaların ise havada kaldığını belirten Ulunay, doktor raporları ışığında bu iddiayı reddettiklerini dile getirdi.