Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, süresi yakın geçmişte dolan yasa gücündeki kararnameden yararlanmak için 7 bin 342 vergi mükellefinin başvurduğunu; vergiyle ilgili başvurulardan 50 milyon TL; 2.7 milyon TL’si kayıttan düşen araçlar olmak üzere motorlu araçlarla ilgili başvurulardan da 7.8 milyon TL gelir sağlandığını açıkladı.

Yorgancıoğlu, kararnameyle vergi mükelleflerinin bir yıl içinde 174 milyon TL ödemek için kayıt altına girdiğini bildirdi.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, kararnamenin sağladığı ceza indiriminden yararlanarak kayıttan düşmüş veya düşmek üzere olan araçlarını kayıt altına almak üzere de 10 bin 68 kişinin başvurduğunu  söyledi.

Bakanlar Kurulu bugün saat 11.00 sıralarında Başbakan Özkan Yorgancıoğlu başkanlığında toplandı.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu toplantı öncesinde basına yaptığı açıklamada, “kamuoyunda çok tartışılan ve hükümetin birilerine kazanç sağlamaya yardımcı olmak için hazırladığı iddia edilen bilançoların güncelleştirilmesiyle ilgili yasa gücünde kararnamenin sonuçlarını paylaşmak istediğini” söyledi.

7 BİN 342 VERGİ MÜKELLEFİ

Yorgancıoğlu, bu kararnamede alınan kararlardan yararlanmak için, küçük esnaf ağırlıklı olmak üzere 2 bin 374 kurum ve 4 bin 968 bireysel olmak üzere toplamda 7 bin 342 vergi mükellefinin başvuru yaptığını açıkladı.

ARAÇ KAYITTA 10 BİN 68 BAŞVURU

2 bin 42 kişisi kayıttan düşmüş aracını yeniden kayıt yaptırmak üzere toplamda ise 10 bin 68 kişinin Araç Kayıt ve Ruhsatlandırma Dairesi’ne başvurduğunu belirten Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, bu araçlardan bazılarının kayıttan düşmüş, bazılarının ise düşmek üzere olan araçlar olduğunu ifade etti.

ARAÇ KAYITTAN 7.8 MİLYON TL GELİR… 1 YILDA 174 MİLYON TL KAYIT ALTINDA

Yorgancıoğlu, motorlu araçlarla ilgili yapılan başvurularda 2.7 milyon TL’si kayıttan düşenler olmak üzere toplam 7.8 milyon TL’lik gelir sağlandığını bildirdi.

Başbakan Yorgancıoğlu, vergi mükelleflerinden ise ortalama 174 milyon TL’nin kayıt altına girdiğini bildirdi.

“VERGİDEN 50 MİLYON TL DEVLET KASASINA GİRDİ”

Yorgancıoğlu, bu rakamların 1 yıl içinde ödenecek rakamlar olduğunu peşin alınmadığını ancak 50 milyon TL civarı paranın devletin kasasına girdiğini vurguladı.

Yorgancıoğlu, vergi cezalarında yapılan indirimin ise 120 milyon TL civarı olduğunu söyledi.

“GSM ZAMMI İÇİN GEREKİRSE VE YASALAR ELVERİRSE REKABET KURULU DEVREYE SOKULACAK”

GSM operatörlerinin yaptığı zamla ilgili soruya ise Yorgancıoğlu şöyle cevap verdi:

“Hükümetimiz bu konudaki girişimlerini ilgili bakan aracılığıyla yürütüyor. Gerekirse ve yasalar elverirse Rekabet Kurulu’nu devreye sokacağız."

Yorgancıoğlu, 3. GSM operatörü konusunda hükümetin çalışmalar yaptığını ancak bu konuda henüz araştırma aşamasında olduklarını belirtti.