K.T. Gardiyanlar Birliği, KTAMS ve KAMU-SEN, geçtiğimiz günlerde bir gazetede, Merkezi Cezaevi çalışanlarıyla ilgili “tek tarafın iddialarıyla asılsız ithamlar” ortaya atıldığını belirterek, Ramazan Bayramı dolayısıyla gerçekleştirilen açık görüşte, mahkum ve tutukluların aileleriyle yasalara uygun görüştürüldüğünü belirtti.

3 Örgüt tarafından yapılan ortak yazılı açıklamada, söz konusu açık görüşmelerde, hiçbir mahkum, tutuklu ve ailesine ayrıcalık veya yasa, tüzük, yönetmeliklere aykırı bir yöntem uygulanmadığı belirtildi.

Açıklamada, cezaevine yasadışı herhangi bir maddenin sokulmasını önlemeye yönelik olarak çalışanların görevlerini kurallar çerçevesinde yerine getirdikleri ifade edilerek, altyapı yetersizlikleri gibi olumsuzluklara rağmen çalışanların görevlerini en iyi şekilde yapmaya çalıştıkları ifade etti.

Açıklamada, cezaeviyle ilgili açıklama yapılacağında yetkili ve bilgili kişilerle görüşülmeden tek taraflı beyanat dikkate alınarak haber yapılmasının habercilik anlayışıyla bağdaşmadığı, yargısız infaz yapıldığı savunuldu.

Açıklamada, “Cezaevinde örgütlü sendikalar ve sivil toplum örgütler olarak, çok zor şartlarda çalışan cezaevi personelinin asılsız iddialarla itibarsızlaştırılması ve yıpratılmasına karşıyız, bunu tarafsız gazetecilik anlayışıyla bağdaştıramıyoruz” denildi.