Lapta’da 3 polisi darp edip görevlerinden men eden zanlıya dava tebliğ edildi.

Polis Genel Müdürlüğü’nün konuyla ilgili açıklaması şöyle:

“24.03.2015 tarihinde, Lapta’da Maraşal Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde faaliyet gösteren “Cabin Restoran” isimli işyerinde,  yetkili makamdan izin alınmadan deniz içerisine işyeri sahibi tarafından yapılan platformu mühürlemek maksadı ile söz konusu işyerine giden Lapta Belediyesi zabıta memurları ile Girne Kaymakam’lığı yetkilileri polisten yardım istemeleri üzerine Lapta Karakolu’nda görevli üç polis mensubu olay yerine gitmiştir. 

Söz konusu işletme sahibi İlhan Bolatcan,  görevleri icabı orada bulunan üç polis mensubuna tasarrufunda bulundurduğu tahta sopayı vurabilecek bir mesafeden yukarıya kaldırıp onlara sallamak suretiyle onları kanunsuz olarak darp edip görevlerinden men etmiştir.

Akabinde ise polisi ve zabıta görevlilerinin üzerine yürümek ve umumi bir yerden duyulabilecek bir tarzda yüksek sesle adı edilenleri tehdit ettikten sonra olay mahallinden koşarak ayrılmıştır.    

İşlemiş olduğu suçlardan dolayı polis tarafından aranan İlhan Bolatcan aynı gün avukatı eşliğinde saat 19:00 sıralarında, Lapta Polis Karakolu’na giderek teslim olmuştur. Adı edilene, mahkemeden temin edilen tutuklama müzekkeresi gereğince tutuklanmış aynı güne saat 22:00 sıralarında serbest kalmasının müteakip işlemiş olduğu suçlarla ilgili olarak yazılı dava tebliğ edilerek serbest bırakılmıştır.”