Hüseyin Çiçek

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), Gazimağusa Dr. Fazıl Küçük Endüstri Meslek Lisesi öğretmenlerinden Veli Elagöz’ün bir veli tarafından darp edilmesini protesto etti. Dünkü eylem sırasında 3 saat süreyle ders yapılmadı.

KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel,  siyasiler ve medya tarafından öğretmene saldırılar yapıldığını, mesleğin  itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını savunarak, bunun ülkenin sonunu getireceğini iddia etti.

Olayı münferit bir olaymış gibi göstermenin yanlış olduğunu ileri süren Gökçebel,  bu olayın Eğitim Bakanlığı’nın yanlış politikalarının bir sonucu olduğunu iddia etti ve olay karşısında hükümetin ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın istifa etmesi gerektiğini savundu.,

Söz konusu olayı asla  hazmetmeyeceklerini söyleyen Gökçebel, eğitimdeki sorunların had safhaya ulaştığı bir dönemden geçilmekte olduğunu dile getirdi.

Sınıf Geçme Tüzüğü’nün değiştirilmesini eleştiren Gökçebel,  bunun 14 yaşındaki çocukla 21 yaşındaki gencin aynı sınıfta okuması gibi bir durumu getirdiğini, sınıfların kalabalıklaştığını, tüzük ile birlikte bir gecede alınan kararla bin 600 öğrencinin geçirildiğini ve bunların yarattığı sorunların öğretmenlerin omzuna yüklendiğini kaydetti.

Kınama bildirisi

Olayı kınayan bir bildiri okuyan KTOEÖS Eğitim Sekreteri Zühre Özkaraman da,  olayla birlikte Milli Eğitim Bakanlığı ve hükümetlerin eğitim anlayışının doğurduğu kötü bir sonucu daha yaşadıklarının ileri sürdü.

Özkaraman,  kamusal nitelikli eğitimin, devlet okullarının güçlendirilmesi, öğrencilerin desteklenmesi  ve öğretmenlere değer verilmesi için sürekli çalıştıklarını söyleyerek,  “siyasetin devlet okulları ve  kamu öğretmenlerinin üzerinde oynadığı oyunun  hem çocukları hem öğretmenleri harcadığını” iddia etti.

“Her yıl eğitimin kaosla başlamasının rastlantı değil  Eğitim Bakanı ve hükümetin tercihi olduğunu” savunan Özkaraman, siyasi rant  adına atılan adımların  öğretmenlik mesleğini yok  etme noktasına getirdiğini öne sürdü.