Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (Tıp-İş) ve Kıbrıs Türk Devlet çalışanları Sendikası (Çağ-Sen), yolsuzluk, usulsüzlük ve rüşvet olayının üzeri örtülüp, sorumlular ceza almazken, mal beyanı yaptırılmak istenen kamu çalışanlarının günah keçisi olarak görüldüğünü söyledi.

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, Tıp-İş Başkanı Erol Şeherlioğlu ve Çağ-Sen Başkanı Mehmet Davulcu’nun ortaklaşa yaptığı açıklamada, vatandaşa,  tüm siyasiler ve yakınları mal beyanı yapmadan mal beyanı yapmama çağrısı yapıldı.

Açıklamada, “Ülkede yolsuzluğun, usulsüzlüğün, rüşvetin, vergi kaçırmanın marifet sayıldığı bir dönemde “Nereden Buldun Yasası” çıkarmayanların memurdan, öğretmenden, polisten mal beyanı istemeleri kendi suçlarını örtmekten başka bir şey değildir” denildi.

Yolsuzluk, usulsüzlük ve rüşvet olaylarının üzeri örtülüp, sorumlular ceza almazken, kamu çalışanlarına mal beyanı yaptırılmak istenmesinin göstermelik işler olduğu iddia edildi.

Açıklama, şöyle devam etti:
“Son yaşanan anayasa referandumunda ortaya konan tutum siyasilerin mal beyanındaki duruşlarını açık bir şekilde ortaya koymuştur. Bu çerçevede tüm kamu görevlilerine şu çağrıyı yapmak istiyoruz: Sn. Derviş Eroğlu ve ailesi, cumhurbaşkanı adayları, başbakan, başbakan yardımcısı, bakanlar, milletvekilleri, üçlü kararname ile atanan siyasiler, Kamu Hizmeti Komisyonu üyeleri, sayıştaylık ve çalışanları, yargı mensupları ve başsavcılık, polis genel müdürü ve müdürleri siyasi parti başkanları ve yukarıda sıralananların birinci derece yakınları kamuoyuna mal beyanında bulunmadan siz de mal beyanında bulunmayın.”