Milli Eğitim Bakanlığı’nda gerçekleşen toplantı öncesinde Kemal Dürüst açıklama yaparak, bugün gelinen noktayı ve önümüzdeki dönem için neler yapılabileceğini değerlendirmek için bir araya geldiklerini belirtti. Dürüst, nelerin eksik olduğunu ve süratle nasıl giderilebileceği konusunda uzmanlarda görüş ve öneri almayı amaçladıklarını kaydetti.

Dürüst, geçmişte TC yetkilileriyle birlikte 100 bin öğrenci hedefi koyduklarını ve aradan geçen zamanda uzmanların ve yetkililerin çabalarıyla güzel bir noktaya gelindiğini anlattı.

KKTC’yi eğitim adası yapmak adına söylemlerde bulunup hedefler koyduklarını anımsatan Dürüst, 2015 yılında 80 bin civarında öğrenciyle hedeflerine çok yaklaştıklarını söyledi.

Dürüst, öğrenci sayılarının artmasıyla üniversitelerin ihtiyaçlarının, içyapılarının ileriye doğru atılacak adımlar konusunda önemle ele alınması gerektiğini belirtti.

Siyasi olarak tanınmamış bir ülke olsa bile KKTC’ye öğrenim için gelenlerin gelecekte fahri birer temsilci olarak ülke tanıtımına katkı yaptığını vurgulayan Dürüst, ülkenin eğitim adası olma yolundaki ilerleyişine katkı koyan herkese teşekkür etti.

Dürüst, ülkenin ekonomik ve sosyal yaşamındaki en önemli konunun üniversiteler olduğunun altını çizerek, bu toplantının bu yıl için ilk ama son olmadığını belirtti.

Dürüst, bir süre önce TC yetkilileriyle de görüştüklerini ve yakın zamanda yeniden Ankara’ya giderek üniversitelerin taleplerini ileteceklerini söyledi.

BURS TÜZÜĞÜ HAFTAYA

Dürüst, bir soru üzerine burs tüzüğünde fırsat eşitliği sağlamak üzere TC ve KKTC harici ülkelerde okuyan öğrencilere de kriterlere uymaları halinde aynı miktarda burs verilmesi yönünde çalışma yaptıklarını açıklayarak, gelecek hafta bakanlar kurulunun konuyu birkez daha ele alacağını ve sonuçlandıracağını belirtti.