Hüseyin Çiçek

Gazimağusa’ya bağlı Mormenekşe köyünde, gençlere 2013 yılında dağıtılan kırsal kesim arsalarının arkasında bulunan alan, bölge halkı ile belediyelerin çöp boşaltma yeri haline geldi. Adeta veryansın eden Mormenekşe köyü muhtarı Saim Aytürk, konuyu defalarca usanmadan yetkililere ilettiklerini, ancak yetkililerin de aynı inatla hiçbir çözüm üretmediklerini belirterek, sabırlarının taşıdığını ifade etti.

“Alt yapı çalışmalarına başlamıyorlar”

Konu arsaların gençlere 2013 yılında dağıtıldığını ve yetkililer tarafından söz verilmesine rağmen bölgede henüz alt yapı çalışmalarının başlamadığını anlatan Aytürk, kendilerinin bölgenin arka kısmında bulunan alanı her yıl temizlemelerine rağmen, sürekli olarak çöp boşaltılarak, bölgenin çöplüğe dönüştürüldüğünü söyledi. 

“Orada insan yaşayacak”

Yetkililere durumu defalarca iletmelerine rağmen, hiçbir çözüm üretilmediğini belirten Aytürk, halen daha bazı vatandaşlar ve belediyeler tarafından bölgeye çöp dökülmeye devam ettiğini ifade ederek gençlerin bölgede ev yapımına bir türlü başlayamadıklarından yakındı. Bölgeye olan ilgisizlik ve bir türlü temizlenmemesine isyan eden Aytürk, “orada insan yaşayacak, hayvan değil” diyerek tepkisini dile getirdi.

“Temizleyip tellensin”

Köy gençlerinin bölgede yaşayacaklarını belirten Aytürk, bölgenin bir an ince çöplük alanından kurtarılmasını, temizlenip tellendikten sonra gençlerin de rahat şekilde yaşayabilecekleri bir yeşil alan haline getirilmesini istedi. Mormenekle halkı olarak sabırlarının taştığını vurgulayan Aytürk, gerekenin yapılmaması halinde köyde büyük bir eylem düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.