Yüksek Planlama Denetleme Akdreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) üyesi Prof.Dr.Hasan Kömürcügil, Prof.Dr.Olgun Çiçek ve Prof.Dr.Mehmet Hasgüler, YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Gökçekuş’u, son açıklamalarıyla hakkında yürütülen soruşturmaya gölge düşürmeye ve selametini etkilemeye çalışmakla suçladı.

Üç YÖDAK üyesi bugün yayımladıkları ortak açıklamada, Gökçekuşa’a yönelik eleştirilerini yineledi. Akademisyenler, Gökçekuş’u, 18 aydır yaşanan sürece dair hiçbir açıklama yapmayıp, Eylül ayında ard arda açıklamalarda bulunarak  “gündem değiştirme”, “hedef saptırma” ve “karşı atağa geçme”ye çalışmakla suçladı.

Açıklamada, “Aslında konu basit ve yalındır: YÖDAK Başkanı kurumu idari anlamda yönetme ehliyetini çoktan yitirmiş ve ülke yükseköğretimine ilişkin en ufak bir kaygısı bile olmadığı 3 yıllık ita amirliğiyle de ortaya çıkmıştır” denildi.

Gökçekuş, “suç teşkil edecek emare saptamasının” yapıldığı ve Cumhurbaşkanı’nın Gökçekuş’u “görevden alabileceğinin” ortaya konulduğu 15 Ağustos 2016 tarihli Ombudsman raporuna hiç değinmemesinden dolayı da eleştirildi.

Cumhurbaşkanı’nın 24 Ağustos 2016’da Gökçekuş hakkındaki disiplinsizlik ve diğer iddiaları araştırmak üzere ‘Soruşturma Memuru’olarak atadığı Hakkı Önen’in soruşturmasını yürüttüğüne işaret edilen açıklamada, Gökçekuş’un son açıklamalarıyla soruşturmaya gölge düşürmeye ve sorgulama sürecinin selamatini etkilemeye çalıştığı iddia edildi.

Açıklamada, “Bu çıkışın psikolojik arka planı ise açık ve somut disiplinsizlikleri Ombusdman raporuyla sabitleşen YÖDAK Başkanı’nın suçluluk duygusu taşımasındandır” denildi.

Üç YÖDAK üyesinin açıklamasında, YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Gökçekuş’un 5-6 Eylül 2016 tarihlerinde yazılı ve digital basında yer alan iddialarıyla ilgili olarak, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya  yazılan ve Ombudsmanla soruşturmacıya da bilgi amaçlı gönderilen 7 Eylül 2016 tarihli cevabi yazıya da yer verildi.