Antalya'da düzenlenen operasyonda, biri kadın 25 kişi kişi gözaltına alındı. Eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda, 30 adrese baskın yapan polis, örgüt lideri olduğu iddia edilen F.Ç, sevgilisi Z.D ile birlikte 23 kişiyi gözaltına aldı.

Örgütün özellikle Döşemealtı ilçesinde yasa dışı yollardan yaklaşık 500 bin TL'lik çek senet tahsilatı yaptığı ileri sürüldü. İfadeleri alınan zanlılardan 11'i savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Bir istihbaratı değerlendiren Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, baskı ve korku yöntemiyle yağma ve tefecilik, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma gibi olaylara karışan suç örgütünü takibe aldı. 6 ay teknik ve fiziki takibe alınan suç örgütüne 3 gün önce sabah saatlerinde operasyon yapıldı.

Eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda, 30 adrese baskın yapan polis, örgüt lideri olduğu iddia edilen F.Ç, sevgilisi Z.D ile birlikte 23 kişiyi gözaltına aldı. Zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramada 11 pompalı ve otomatik tüfek, 3 tabanca, 9 tabanca fişeği, 116 av tüfeği kartuju, 2 kuru sıkı tabanca, 4 sustalı bıçak, 1 pala, 2 M16 tüfek mermisi, 7 kök hint keneviri, çek, senet ve vekaletname ile 500 bin TL ele geçirildi. Asayiş Şube Müdürlüğünde 4 gün boyunca sorgulanan zanlılardan 11'i ifadelerinin ardından savcılık talimatıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 14 şüpheli emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Suç örgütünün rantı yüksek olan Döşemealtı ilçesinde 500 bin TL'lik vurgun yaptıkları ileri sürüldü. Zanlılar, "Suç örgütü kurmak, örgüte üye olmak, örgüt faaliyetleri çerçevesinde silah ticareti yapmak, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak, kültür ve tabiat varlıklarını koruma kanununa muhalefet etmek" suçlarından adliyeye sevk edildi.

30 adrese eş zamanlı baskın: 25 gözaltı

30 adrese eş zamanlı baskın: 25 gözaltı