KKTC’deki kutlamalar, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay ile Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İlyas Bozkurt’un yarın saat 08.45’te Ortaköy'deki Kıbrıs Türk Kuvvetleri Alay Gazinosu'ndaki tebrik kabulüyle başlayacak.

LEFKOŞA’DA İLK TÖREN ATATÜRK ANITI’NDA

Gün dolayısıyla Lefkoşa’da Atatürk Anıtı ve Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’nda iki tören düzenlenecek.

Lefkoşa Atatürk Anıtı’ndaki çelenk töreni saat 09.30’da başlayacak. Törende, protokol sırasına göre çelenkler anıta sunulacak, saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı ile bayraklar göndere çekilecek.  
Tören, Cumhurbaşkanı, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi ve Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı’nın Anıt Özel Defteri’ni imzalamasıyla son bulacak.

DR. FAZIL KÜÇÜK BULVARI’NDA RESMİGEÇİT TÖRENİ

Lefkoşa’daki ikinci tören Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’nda saat 10.00’da resmigeçit töreni olacak. Tören, İstiklal Marşı ile bayrakların göndere çekilmesi, tören birliklerinin denetlenmesi ve halkın bayramının kutlanması, bir subayın konuşması ve resmigeçitle tamamlanacak.

BÜYÜKELÇİLİKTE RESEPSİYON

Bu arada Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yarın akşam büyükelçilik ikametgahında saat 19.30’da resepsiyon verecek.

GAZİMAĞUSA

Gazimağusa’da da Zafer Anıtı ve Polat Paşa Bulvarı’nda olmak üzere iki ayrı tören düzenlenecek.

İlk tören saat 17.00’de Zafer Anıtı önünde yer alacak. Protokol sırasına göre çelenklerin anıta sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile bayrakların göndere çekilmesiyle tören tamamlanacak.

Polat Paşa Bulvarı’ndaki tören saat 17.30’da kaymakam, komutan ve belediye başkanının tören birlikleri ile halkın bayramını kutlamasıyla başlayacak. İstiklal Marşı’nın okunması, bayrakların göndere çekilmesi ile devam edecek tören, şiirlerin okunması, konuşma ve tören geçişi ile tamamlanacak.

GİRNE

Girne’deki tören saat 16.30’da Girne Atatürk Anıtı önünde yer alacak. Protokol sırasına göre çelenklerin anıta sunulmasıyla başlayacak tören, İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesi, tören birlikleri ve halkın bayramının kutlanmasıyla sürecek.

Tören, günün anlam ve önemini belirten konuşma, şiirlerin okunması ve tören geçişiyle tamamlanacak. Tören sonrası Orduevi Salonu’nda tebrik kabulü olacak.

GÜZELYURT

Güzelyurt’taki tören de saat 17.30’da Güzelyurt Kaymakamlığı karşısındaki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilecek. Protokole göre çelenklerin anıta sunulmasıyla başlayacak tören, saygı duruşu, İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesiyle sürecek.

Protokol tarafından tören birliklerinin denetlenmesi, halkın bayramının kutlanmasının ardından, konuşmaların yapılacağı tören, şiirlerin okunması, GASAD halk dansları gösterisi ve tören geçişiyle tamamlanacak.

LEFKE

Lefke’deki tören de Atatürk Anıtı önünde saat 10.00’da yer alacak. Çelenklerin anıta sunulmasıyla başlayacak tören, saygı duruşu, İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesi, tören birliklerinin denetlenmesi ve bayramının kutlanmasıyla sürecek.

Tören, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar, öğrencilerin okuyacağı şiirler, SEÇDER halk dansları ekibinin gösterisi ve tören geçişinin ardından tamamlanacak.

Törenin ardından 14. Mekanize Piyade Alay Komutanlığı, Lefke Spor Kulübü’nde tebrik kabul edecek.

İSKELE

İskele’deki tören de saat 17.00’de Ecevit Meydanı’nda yer alacak. Protokol sırasına göre çelenklerin anıta sunulmasıyla başlayacak tören, saygı duruşu, istiklal marşı ile bayrakların göndere çekilmesi, kaymakam, komutan ve belediye başkanının birlikler ve halkın bayramını kutlamasıyla sürecek.

Tören, bir subayın konuşması, öğrencilerin şiirler okuması, İskele Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun gösterisi, KKTC Karadeniz Kültür Derneği Kuzeyin Yıldızları Horon ekibi gösterisi ve tören geçişiyle son bulacak.

Tören bitiminde İskele Belediyesi Kapalı Düğün Salonu’nda bayram kutlaması gerçekleşecek.

GEÇİTKALE

Geçitkale’deki tören saat 09.00’da Atatürk Büstü önünde yapılacak. Protokol sırasına göre anıta çelenklerin konması, saygı duruşu, İstiklal Marşı ve bayrakların göndere çekilmesi ile başlayan tören, günün anlam ve önemini belirten konuşma ile sona erecek.

AKDOĞAN

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 93. yıldönümü Akdoğan’da kutlanacak. Atatürk Anıtı önünde 09.00’da başlayacak törende anıta çelenkler konacak ve saygı duruşu, İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesiyle tören tamamlanacak.