30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bazı belediye, kurum ve kuruluşlar kutlama mesajları yayınladı.

BAŞBAKAN ÖMER KALYONCU: “BARIŞ VE BERABERLİK İÇİNDE YAŞAMAK, SONRAKİ KUŞAKLARA DA DÜŞMANLIĞI DEĞİL DOSTLUĞU AŞILAMAK EN ÖNCELİKLİ HEDEF OLMALIDIR”

Lefkoşa, 29 Ağustos 15 (T.A.K): Başbakan Ömer Kalyoncu, 30 Ağustos zaferi ile temelleri atılan Türkiye Cumhuriyeti’nin öncelikli hedefinin; Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de işaret ettiği gibi adalet ve eşitlik ilkesinden şaşmadan, barış ve beraberlik içinde yaşamak ve sonraki kuşaklara düşmanlığı değil, dostluğu aşılamak olması gerektiğini vurguladı.

Kalyoncu, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş tarihi açısından anlamlı bir dönemeç sayılan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından da kutlandığını kaydetti.

30 Ağustos 1922’de, Türkiye halkının bağımsızlık savaşının başarıyla sonuçlandığını ve Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin de bu zaferle atıldığını ifade eden Kalyoncu, bu önemli gelişme sonucunda ülkenin işgalden kurtarıldığını ve Atatürk’ün güçlü iradesi ve kararlılığıyla hızlı bir çağdaşlaşma sürecine girildiğini belirtti.

Başbakan Kalyoncu, mesajında şunları kaydetti:

“Türkiye’nin, Avrupalı değerlere sahip modern bir devlet olarak yapılanması kolayca elde edilmediğini, birbirini izleyen bir dizi mücadeleyle kazanıldığını biliyor ve bunu bugün bir kez daha hatırlıyoruz.

Çünkü, çağdaş ve demokratik bir devlet yapısı içinde yaşanan bugünün şartlarına ulaşmak için geçmişteki zorlukları hatırlamak, geleceğe de daha güvenle bakılmasına yardımcı olacaktır.

Geçmişte edinilen tecrübeler ve bugünün şartları gözetilerek ileriye yönelik atılacak adımlarda, Atatürk’ün de işaret ettiği gibi adalet ve eşitlik ilkesinden şaşmadan, barış ve beraberlik içinde yaşamak ve sonraki kuşaklara da düşmanlığı değil dostluğu aşılamak en öncelikli hedef olmalıdır.

Türkiye halkının dünü, bugünü ve yarını açısından birçok anlam içeren bu günü kutluyor, ülkemizde ve bölgemizde barışın, demokrasinin, kardeşliğin egemen olmasını diliyorum.”

EVREN: “MÜCADELEDEN YILMAYARAK, MİLLİ BİRLİK VE BÜTÜNLÜK İÇERİSİNDE BAŞARIYA ULAŞMAYI, BU ZAFERDEN ESİNLENEREK GERÇEKLEŞTİRDİK”

Bayındırlık Çevre Ve Kültür Bakanı Kutlu Evren, Kıbrıs Türk halkının, 93 yıl önce Türk Ulusunun elde ettiği zaferden daima ilham aldığını ve her türlü imkansızlığa rağmen mücadeleden yılmayarak, milli birlik ve bütünlük içerisinde başarıya ulaşmayı, bu zaferden esinlenerek gerçekleştirdiğini söyledi.

Bayındırlık Çevre Ve Kültür Bakanı Kutlu Evren'in 30 Ağustos Zafer Bayramı Ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, 93 yıl önce, devlet kuran bu zaferi gerçekleştiren tüm Türk Silahlı Kuvvetler mensuplarını, kanlarını ve canlarını Türk Ulusu’nun hürriyeti, bağımsızlığı ve onurlu yaşamı için feda eden şehit ve gazileri minnetle andı.

Evren, “Atatürk’ün Başkomutanlığı’nda bu büyük zaferi mümkün kılan Mehmetçik, aynı ruh ve fedakârlık anlayışıyla 1974 Mutlu Barış Harekatını da Mücahit ile elele gerçekleştirmiş ve Kıbrıs Türk halkını da soykırım ve baskılardan kurtararak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne giden yolu açmıştır” dedi.

Büyük fedakârlıklarla vücut bulan ve Atatürk Devrimleri ile taçlandırılan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni daha gelişmiş ve daha da kalkınmış olarak geleceğe taşımak azim ve kararlılığında olduklarını kaydeden Evren, Türk Ulusu’nun 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü’nü gurur ve coşkuyla kutladıklarını belirtti.

ÜSTEL: “BÜYÜK ZAFERİ GURURLA KUTLUYORUZ”

Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Ünal Üstel, 30 Ağustos Zafer  Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Üstel mesajında şunları kaydetti:

“Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, yüce Türk milletiyle birlikte destanlar yaratan bir mücadele sonrası tarihe altın harflerle yazılan Büyük Zafer’i gururla kutlamanın heyecanı içerisindeyiz.

Bu zafer sonucunda Anadolu topraklarının Türklere ait olduğu bir kez daha tescillenmiş, 26 Ağustos 1922’de başlatılan Başkomutanlık Meydan Savaşı, 30 Ağustos’ta zaferle sonuçlanmıştır...

30 Ağustos Zafer Bayramı vesilesiyle,  Atatürk ve silah arkadaşları ile kahraman Türk Ordusu’na şükran ve minnetlerimizi sunar, canlarını bu uğurda feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi saygı ve minnetle anar, Türk Ulusu’nun bu anlamlı ve onurlu gününü en içten duygularımla kutlarım...”

DP-UG:“30 AĞUSTOS TÜRK’ÜN ÖZGÜR YAŞAMA ARZUSUNUN ORTADAN KALDIRILAMAYACAĞINI BİR KEZ DAHA KANITLADIĞI BİR GÜN”

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG), 30 Ağustos’un, Türk’ün özgür yaşama arzusunun ortadan kaldırılamayacağını bir kez daha kanıtladığı bir gün olduğunu belirtti.

DP-UG Genel Merkezi, “Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü “ nedeniyle yayınladığı mesajda, 30 Ağustos’ta, kahraman Türk ordusunun 93 yıl önce, Aslıhanlar ve Dumlupınar’da, son bağımsız Türk devletini yıkmak hayaliyle Anadolu’yu işgale kalkışanları bozguna uğratıldığını  kaydetti.

Mesajda “Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü tüm Türk Ulusuna, kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerine ve Kıbrıs Türk Halkına kutlu olsun” denildi.

Mesaj şöyle devam etti:

“Büyük Türk ulusunun Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, her türlü yokluğa, başlangıçtaki kuvvetler arasındaki dengesizliğe, üstün teknolojiye ve o dönemde bilinen dünyanın büyük çoğunluğunun maddi ve manevi olarak desteklediği müstevlilere karşı, ulusça dayanışma, tam bir birlik ve beraberlik içinde, asırların geri bıraktırdığı zor yaşam koşullarına, uzun yıllar birbiri ardına devam eden savaşların eseri maddi ve manevi yıpranmışlığa rağmen, yaşama hakkı ve özgürlüğü için verdiği mücadele, yaptığı fedakarlık ve kahramanlıklar, bugünkü çağdaş Türkiye’nin temelidir.

Türk ulusunun varlığını korumak ve özgürlüğü için verdiği mücadele ve yaptığı fedakârlıklar o dönemde emperyalizmin mezalimi altında yaşamak zorunda bırakılan bütün mazlum milletlerin özgürlük mücadelesine ilham kaynağı olmuştur.

Kıbrıs Türk halkının toplumsal varlığını korumak ve Kıbrıs’ta insan onuruna yaraşır bir hayat yaşamak için verdiği varoluş mücadelesi de, Anadolu’daki kardeşlerinin verdiği mücadelenin Kıbrıs’ta tekrarından ibarettir.

Doksan üç yıl önce Mehmetçiğin kahramanlıkları sayesinde kazanılan zafer, o kadar kesin olmuştur ki, bir daha herhangi bir güç Anadolu’ya tecavüze kalkışamamıştır. Bu zafer 1974 Mutlu Barış Harekâtı ile birlikte Kıbrıs Türk halkını özgürce yaşamak için sürdürdüğü mücadelenin moral gücü ve Kıbrıs Türk halkının büyük Türk ulusunun ayrılmaz bir parçası olduğunun teminatıdır.”

UBP GENEL BAŞKANI ÖZGÜRGÜN: “30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI, TÜRK MİLLETİNİN HAKLI GURURU”

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın, Türk milletinin birliğinin, bütünlüğünün ve inancının eseri olarak haklı gururu olduğunu söyledi.

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün yayınladığı mesajda, “Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, Türk Ulusu’nun topyekün mücadelesiyle Türkiyemizin bağımsızlığı, egemenliği ve bütünlüğü sağlanmış, vatan toprakları işgalden kurtarılmış Türk milletinin önünde yepyeni ufuklar açılmıştır” dedi.

Türkiye Cumhuriyet i’nin şanlı tarihinden aldığı cesaret ve azimle Ulu Önder Atatürk’ün çizdiği yolda güçlü adımlarla ilerleyerek, her alanda dünya devletleriyle rekabet edebilen bir devlet konumuna gelmeyi başarmış, bölgesinin her alanda parlayan yıldızı olduğunu belirten Özgürgün, “Yüce Türk Milletinin mensupları olmaktan onur ve gurur duyan Kıbrıs Türk halkının da, Anavatan Türkiye’den aldığı ilhamla ve güçle ekonomisi güçlü, müreffeh bir KKTC yaratma adına aydınlık yarınlarına emin adımlarla yürümekte kesin kararlı olduğunu” ifade etti.

Özgürgün, “Bilinmelidir ki Mustafa Kemal Atatürk’ün bağımsızlık,  özgürlük yolundan hiç ayrılmayan Kıbrıs Türk halkı egemenliğinden, devletinden, Anavatan Türkiye’nin garantörlüğünden asla vazgeçmeyecektir” dedi.

Özgürgün, 30 Ağustos Zaferinin 93. Yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere bütün kahramanları, gazileri ve  Türk Milleti için canlarını feda eden şehitleri şükran ve minnetle andı.

İSKELE BELEDİYESİ

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, bu büyük zafer uğruna hayatını kaybeden şehitleri rahmet ve minnetle andı.

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 93. yıldönümü kutlama mesajında, 93 yıl önce bugün büyük Türk Ordusu tarafından kazanılan zaferi kutluyor olmaktan büyük onur ve gurur duyduklarını belirterek, “Bu büyük zaferin ülkemize de ilham kaynağı olduğu aşikardır. Zira kahraman Türk ordusunun Kurtuluş Savaşı’nda verdiği mücadeleyi, gözünü bile kırpmadan canını feda edişini, bizler de 20 Temmuz Mutlu Barış Harekâtı’nda aynı duygularla yaşadık” dedi.

Sadıkoğlu, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı armağan eden İstiklâl mücadelesinin bütün kahramanlarını;  minnet ve şükranla andı.

AK HATAYLILAR KARDEŞLİK, DAYANIŞMA VE KÜLTÜR DERNEĞİ

Ak Hataylılar Kardeşlik, Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Mehmet İpek mesajda, “30 Ağustos zaferi, Türk Milletinin birlik ve bütünlüğüne yönelik her türlü tehdit ve saldırı karşısında kenetlenerek hiçbir gücün, hangi amaçla ve şekilde olursa olsun birliğinin ve bağımsızlığının elinden alınmasına fırsat verilmeyeceğinin simgesi olmuştur” dedi.

İpek, Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarını, gazi ve şehitleri minnet ve şükranla andı.

KARADENİZ KÜLTÜR DERNEĞİ

Karadeniz Kültür Derneği Genel Başkanı Baki Aygün, yayımladığı mesajda, “30 Ağustos’ta işgal birliklerinin ülke sınırlarını terk etmesi ve ülke topraklarının geri alınması sağlandığından, Türk milletinin en önemli günlerinden biri olduğunu” ifade etti.

Aygün, 30 Ağustos Zafer'ini bize armağan eden Ulu Önder Atatürk'e, silah arkadaşlarına, kahraman orduya, şükranlarını sunarak, Türk milletinin bayramını kutladı.

ATATÜRKÇÜ YAŞAM DERNEĞİ

Atatürkçü Yaşam Derneği Genel Başkanı Ahmet İşcan, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 91’inci yıldönümünü kutlamaktan onur duyduklarını dile getirdi.

İşcan, Zafer Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda, dernek olarak Afyon’da düzenlenen ve bir haftaya yayılan Zafer Haftası kutlama etkinliklerinde bu yıl katılamasalar da kendileri için büyük önem arzettiğini söyledi.

Ahmet İşcan, “Gerek kendi milli günlerimiz gerekse anavatanımızın milli günlerini birlikte kutlayabilmek derneğimiz için önemlidir” dedi.

RAUF RAİF DENKTAŞ VE DÜŞÜNCELERİNİ YAŞATMA DERNEĞİ

Rauf Raif Denktaş ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği Genel Sekreteri Tuncay Özkaraşahin, 26 Ağustos'ta başlayıp, 30 Ağustos'ta Dumlupınar'da Mustafa Kemal'in Başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin, Türkiye coğrafyasından “palikaryanın” tamamen atılmasının ve işgalin nihayete ermesinin son vuruşu olduğunu belirtti.

Özkaraşahin, şanlı Türk ordusuna minnettarlığını bir kez daha vurgulayarak, şehitlere Allah’tan rahmet diledi.