Gürsel Karagözlü

Lefke Belediyesi, Çevre ve Koruma Dairesi ile Sivil Savunma Teşkilat’ı işbirliğinde Yeşilırmak köyü yanındaki Yörükköy’de temizlik kampanyası başlattı.

Temizlik kampanyası çerçevesinde Yörükköy’de 2008 yılından beridir köylüler tarafından gelişigüzel doğaya bırakılan atıklardan oluşan yaklaşık 30 kamyonluk çöp kaldırıldı.

Yeşilırmak- Pirgo anayolu üzerinde bulunan çöplük alam Yeşilırmak Muhtarlığı’nın talebi üzerine oluşturulan ekipler tarafından sürdürülen çalışmalar Çarşamba günü gün boyu devam etti.

Ekiplerin yapyığı temizlik çalışmaları bölge halkı tarafından memnuniyetle karşılandı. Yeşilırmak Muhtarı İsmet Özpolat, bölge belediyeye bağlanmadan önce 2008 yılına kadar kullanılan çöp alanının  Belediyeye tarafından temizlendiğini ancak köylülerin kaçak olarak buraya çöp ve artık dökmeye devam ettiğini anlattı. Yapılan kampanya ile çevrede kötü görünüm ve koku yaratan çöplüğün ortadan kaldırıldığını ifade eden  Özpolat, kampanya destek veren kurum ve kişilere teşekkür etti.

Köyün girişinde futbol sahası yanında Lefke Belediyesi işbirliğinde bir atık havuzu yapıldığını ve Belediyenin çöp toplama günü dışında oluşacak çöpleri bu havuza dökmelerini istediğini de kaydeden Özpolat, ekipler tarafından temizlenen bölgeye Belediyenin çöp dökmek yasaktır levhası koyduğunu, muhtarlığında bu alana giriş çıkışların olmaması için tedbir alacağını söyledi.

30-kamyon-cop-kaldirildi-1.jpg

Kampanya devam edecek

Edinilen bilgilerde, Lefke Belediyesi, Çevre ve Koruma Dairesi ve Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığının gelecek olan talepler karşısında çevreye kötü görünüm ve koku veren alanların temizlenmesine devam edilecek.

Çevreye izinsiz çöp dökmenin yarım asgari ücret ile bir asgari ücret arasında cezası olduğu ve ilgili dairelere izinsiz çöp döknelerin görülmesi veya bildirilmesi halinde cezai müayede uygulanacağı öğrenildi.