Nadire Bahadi

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis ekiplerinin önceki gün Gönyeli’de düzenlediği uyuşturucu operasyonunda tasarruflarında Sentetik Cannabinoid türü uyuşturucu madde bulunan Ömer Damla ve Hüseyin Yaman isimli gençler tutuklandı. Zanlılar dün kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu ve kanunsuz uyuşturucu madde alma suçlamaları ile Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarıldı. Mahkeme, Ömer Damla ve Hüseyin Yaman’ın soruşturma amaçlı 3 gün poliste tutuklu kalmasına karar verirken, olay ile ilgili başlatılan soruşturmada suçla bağlantısı olduğu tespit edilen 1 şahsı ararken, kayıp olduğuna inanılan uyuşturucu maddeler de aranıyor.

300 TL karşılığında uyuşturucu aldılar

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis çavuşu Erkan Karam mahkemede olay ile ilgili ifade sundu. 25 Mart 2016 tarihinde saat 18:00’de Gönyeli’de Narkotik ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda zanlı Ömer Damla’nın tasarrufunda yaklaşık 2 gram Sentetik Cannabinoid türü uyuşturucu maddenin bulunup kanıt olarak alındığını ifade eden Karam, olay ile ilgili yapılan soruşturmada zanlı Damla’nın söz konusu uyuşturucu maddeleri arkadaşı Hüseyin Yaman aracılığı ile Gönyeli’de 300 TL karşılığında aldıklarının belirlendiğini kaydetti. Zanlı Damla ve Yaman’ın birlikte tespit edilip tutuklandığını ifade eden Karam, zanlıların poliste gönüllü ifade verdiğini kaydetti. Zanlılardan kan ve idrar örneği alındığını ifade eden Karam, kayıp emarelerin olduğuna inanıldığını ve olayla bağlantısı olduğu tespit edilen 1 şahsın da arandığını açıkladı.

Analiz sonuçları bekleniyor

Olay ile başlatılan soruşturmanın henüz yeni olduğuna dikkat çeken polis çavuşu, Devlet Kimya Laboratuvarı’ndan gelecek analiz sonuçları ile kan ve idrar örnekleri sonuçlarının henüz ellerine ulaşmadığını belirtti. Söz konusu uyuşturucu maddelerin muhafaza edildiği poşet ve kağıtlarında parmak izi inceleme şubesine gönderildiğini ifade eden Karam, soruşturma kapsamında yapılacak tüm işlemler için bir süreye ihtiyaç duyduklarını ifade ederek iki zanlının da 3’er gün tutuklu kalmasını talep etti.

3 gün tutuklu kalacak

Zanlı Ömer Damla ve Hüseyin Yaman haklarında talep edilen 3 günlük tutukluluk süresine itiraz etmedi. Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Murat H. Soytaç polisin başlattığı soruşturmanın henüz yeni olduğuna ve zanlıların serbest kalması halinde polisin soruşturmasına etki edebileceğine bulgu yaparak zanlı Damla ve Yaman’ın 3 gün tutuklu kalmasına karar verdi.