DP UG Gazimağusa Milletvekili Fikri Ataoğlu da, kırsal kesim arsalarıyla ilgili yaptığı güncel konuşmada, geçen hafta yapılan Medoş Lalesi Festivali’ne dikkat çekti. Medoş lalelerine, hayvanlar tarafından zarar verildiğine de işaret eden Ataoğlu, ilgili bakanlığın bu konuda tedbir almasını istedi.

Ataoğlu, söz konusu bölgede kırsal kesim arsalarının dağıtılması konusunda ilgili Bakana teşekkür etmek istediğini söyledi.

“YOLLARDAKİ ARAÇLAR FAZLA”

Yollardaki araç sayısının fazlalığına dikkat çeken Ataoğlu, yollardaki araçların kaçının kayıtlı olup olmadığının bilinmediğine işaret etti. Ataoğlu, konu hakkında yasa değişikliğinin Bakanlar Kurulu’na sunulduğunu, ancak iki haftadır neden yanıt alınamadığını sordu. Bu yasa biraz daha gecikirse 32 bin 101 tane aracın daha kayıttan düşeceğine dikkat çeken Ataoğlu, rakamın çok büyük olduğunu, sadece yasada bir değişiklik yapılacağını söyledi.

Ataoğlu, bu değişiklikle yapılacak kayıtlarla çok ciddi bir para elde edileceğini kaydetti. Ataoğlu, İçişleri Bakanı’nın Meclis’te olmaması nedeniyle sormak istediği soruları haftaya bırakacağını söyledi.

Konuşmaların ardından Meclis Genel Kurul toplantısında yazılı ve sözlü sorular bölümüne geçildi ve daha sonra toplantı tamamladı.

Meclis Genel Kurulu 4 Nisan Pazartesi günü saat 10.00’da yeniden toplanacak.