Evrim Kamalı

Hamitköy’de 24 Mart’ta meydana gelen uyuşturucu operasyonunda tasarrufundan 26 gram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde bulunan sanık Can Kemal Kaplan aleyhindeki karar dün açıklandı.

Kararda sanık aleyhine halen askıda bulunan ve Nisan 2016 tarihli “6 gram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde alma ve tasarruf” suçlarından davalar da birleştirilerek tek dava altında karara bağlandı.

Başkan Ömer Güran ile Yargıçlar Vedia B. Barkın ve Rauf Kürşad’an oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin oy birliği ile sanık aleyhine vermiş olduğu kararı Yargıç Barkın açıkladı. Kararda sanık lehine ve aleyhine olan olguları değerlendirdiklerini ifade eden Yargıç Barkın, sanığın işlemiş olduğu suçun yaygın ve toplumda huzuru bozan uyuşturucu madde suçu olduğunu, bu tür suçlara hiçbir şekilde hoşgörü ile yaklaşılamayacağını kaydetti.

“Eşinin hamile oluşu hafifletici sebep…”

Yargıç, sanığın eşinin hamile oluşunu, suçunu kabul edip adaletin erken tecellisine katkıda bulunmasını lehine hafifletici sebep olarak değerlendirdiklerini açıkladıktan sonra, sanığı iki ayrı tarihte işlemiş olduğu toplamda 32 gram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde alma ve tasarruf suçundan suçlu bulup mahkûm ettiklerini belirtti.

Yargıç Vedia B. Barkın sanığın tasarrufunda bulunan maddelerin miktarının azımsanamayacak kadar çok olduğunu belirterek sanığa verilmesi gereken en uygun ve adil cezanın kamu menfaatini de göz önünde tutarak uzun süreli bir hapis cezası olması gerektiğine karar verdiklerini açıkladı. Yargıç Barkın netice itibarıyla sanığı suçlu bulup mahkûm ettikleri davalardan 30 ay hapse çarptırdıklarını açıkladı.